Tecnologia i Ciència
Google Maps
Foto: Google Maps | Lluís Sibils / ACN
Tecnologia

La veu de Google Maps ja guia en català

Actualitzat: Dijous, 22 de juny de 2023. 18:55
Temps de lectura: 2 minuts
Google Maps
Foto: Google Maps | Lluís Sibils / ACN

La veu de Google Maps ja parla català. Des d'aquest dijous 22 de juny les indicacions de l'aplicació es poden configurar plenament en català als sistemes operatius d'Android i iOS.

Per què és important? Es tracta d'un reclam que feia temps que es feia per protegir i donar visibilitat a l'idioma. La discriminació del català al cercador de Google fa temps que és a l'ordre del dia.

En detall: Les alertes de trànsit, les indicacions d'on girar, la comunicació de la millor ruta, els recordatoris i altres alertes de més detallades, ja poden ser plenament en català.

D'on venim? Fins ara, l'única presència del català a Google Maps era en el text, és a dir, les indicacions per text sortien en català, però si es demanaven indicacions verbals no hi havia possibilitat d'escoltar-les en català.

  • Google Maps disposa de més de mil milions d'usuaris actius mensuals i està present en més de 250 països i territoris.

Com funciona? Per poder utilitzar les noves funcions, els usuaris hauran d'actualitzar l'aplicació a la versió més recent i especificar que la veu de les indicacions estigui en català a l'apartat de configuració, segons detalla l'empresa en un comunicat.

Què han dit? El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat que es tracta d'un "gran pas endavant en la projecció del català com a llengua de present i de futur a l'era digital".

  • També ha afegit que "avui és un gran dia per a tots aquells que, ja sigui des de l'administració o des de la societat civil, treballem dia rere dia en la defensa del català en tot l'àmbit tecnològic i d'Internet".
  • La secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, ha afirmat que “una de les nostres prioritats és la d'aconseguir que grans empreses incloguin cada vegada en més productes i serveis el català”.
  • "Esperem ben aviat poder donar més bones notícies relacionades amb el català i la tecnologia", ha assenyalat.
Etiquetes: Google Llengua