Tecnologia i Ciència
Google Bard
Foto: Google Bard | Pexels / Mojahid Mottakin
Google

Google Bard arriba a Espanya: com funciona i quines són les novetats?

Temps de lectura: 2 minuts
Google Bard
Foto: Google Bard | Pexels / Mojahid Mottakin

La Intel·ligència Artificial (IA) de Google ja ha arribat a Espanya de la mà de Google Bard. Aquest chatgpt ja funciona a Europa i afegeix 40 idiomes.

Per què és important? Cada cop són més els sectors que fan servir aquesta tecnologia. Per no quedar-se enrere, el gegant tecnològic Google l'ha afegit a tots els seus serveis i dispositius.

Google Bard arriba a Espanya

Bard és una IA que genera text amb capacitats similars a les de ChatGPT. Un sistema de conversa amb el qual els usuaris poden interactuar amb un missatge de text i demanar respostes, organitzar idees o solucionar problemes, com la coneguda eina d'Open AI.

  • La seva arribada a Europa es va veure afectada per motius de privacitat que preocupaven a la Unió Europea. Ara arriba i ho fa amb més de 40 idiomes, tot i que encara no inclou el català, l'euskera o el gallec, que esperen incorporar en un futur.

Novetats de Google Bard

Per arribar a Europa, Google ha hagut de fer diverses modificacions en matèria de privacitat per intentar complir amb el Reglament General de protecció de Dades i adaptar-se a les exigències de la legislació europea.

  • Google Bard ha afegit principalment avisos i descripcions detallades sobre com es gestionen les dades personals.
  • S'ha incorporat un enllaç a la part inferior que et redirigeix a la política de privacitat actualitzada.
  • Bard també permet reescriure una informació i puntuar-la. Una manera d'afegir una "capa humana" a la IA.
  • També s'ha afegit la funció de cercar a Google per a quan vulguem aprofundir en la resposta.

A més: També s'ha experimentat amb la possibilitat de poder escoltar les seves respostes, tal com funciona el traductor de converses.

  • A partir d'ara, es podrà configurar perquè respongui amb 4 estils: senzill, llarg, curt, professional o informal, tot i que per ara aquesta funció només està disponible en anglès. 

Com fer servir Google Bard?

Per utilitzar Bard només cal accedir a la pàgina web del servei a través de qualsevol dispositiu amb accés a un cercador web. 

  • Un cop inicies sessió amb el teu compte de Google, ja pots fer servir aquest nou chatgpt de Google.