Tecnologia i Ciència
El nou logotip de Twitter, X
Foto: El nou logotip de Twitter, X | @elonmusk | Twitter
Xarxes socials

Twitter canvia de nom i de logo: adeu a l'ocellet blau

Temps de lectura: 2 minuts
El nou logotip de Twitter, X
Foto: El nou logotip de Twitter, X | @elonmusk | Twitter

La xarxa social d'Elon Musk canvia de nom i de logotip. L'empresari nord-americà no para d'acumular polèmiques d'ençà que va adquirir l'empresa. 

Per què és important? Twitter és una de les xarxes socials amb més usuaris actius arreu del món. L'any 2022, la plataforma tenia més de 368 milions d'usuaris. Va ser en aquest any que l'empresari Elon Musk va comprar la xarxa social per més de 44.000 milions d'euros. 

Què en sabem? Alguns usuaris ja estan començant a veure els canvis de nom i de logotip a Twitter. Musk ha decidit eliminar el mític ocellet blau de la plataforma social i canviar-lo per la nova imatge corporativa de la plataforma. 

  • Aquest passat diumenge, Elon Musk va comunicar que la plataforma es passaria a dir X i que el logotip seria, precisament, una X en majúscules. 

El motiu: L'empresari fa aquest canvi perquè té la intenció de convertir Twitter en una "superapp". El magnat nord-americà té l'objectiu de transformar Twitter a una plataforma que vagi més enllà dels missatges curts. 

Què diuen? La cap executiva de l'empresa, Linda Yaccarino, ha explicat alguns detalls més sobre aquest canvi d'imatge, de nom i de concepte.  

  • "És una cosa excepcionalment estranya, a la vida o en els negocis, que tingui una segona oportunitat de causar una gran impressió. Twitter va canviar la forma en la qual ens comuniquem. Ara, X anirà més enllà, transformant la plaça del poble global", ha dit en un missatge a la plataforma. 
  • "X és l'estat futur de la interactivitat limitada, centrada en l'àudio, vídeo, missatgeria, pagaments/bancs, creant un mercat global per idees, béns, serveis i oportunitats". Impulsat per la IA, X ens connectarà a tots de maneres que a penes comencem a imaginar", ha explicat Yaccarino.