Tecnologia i Ciència
Logo de Threads a la App Store
Foto: Logo de Threads a la App Store | Threads
Xarxes socials

Threads: La nova xarxa social que podria reemplaçar Twitter

Temps de lectura: 2 minuts
Logo de Threads a la App Store
Foto: Logo de Threads a la App Store | Threads

Mark Zuckerberg ho ha tornat a fer. Threads és l'aplicació de l'empresa Meta que vol fer la competència a Twitter, d'Elon Musk.

Per què és important? Zuckerberg ha aprofitat  el moment de debilitat de Twitter per crear una aplicació semblant que anirà connectada a Instagram.

Què en sabem?  Threads serà una aplicació molt similar a Twitter, una plataforma per compartir missatges curts que es podrà descarregar de manera gratuïta i que permetrà establir converses públiques i privades amb diferents usuaris, compartir opinions, guardar i compartir missatges. Estarà disponible en 30 idiomes

  • L'aplicació permetrà que l'usuari vinculi un compte de Threads a un d'Instagram. De tal manera, es podrà conservar el nombre d'usuaris, i es podrà escollir vincular el llistat de seguidors a Instagram amb Threads, per tal que sigui més fàcil trobar perfils.

A més, la nova alternativa a Twitter tenia com a nom 'Project 92' i 'Barcelona'.

  • A diferència de Twitter. Threads permetrà a cada usuari triar els seus propis algoritmes i servidors.

Context: Twitter no està en el seu millor moment, els canvis introduïts per l'empresari Elon Musk que busquen treure el màxim rèdit de la plataforma, no estan tenint una bona rebuda entre els usuaris.

  • Un dels últims i més polèmics és la quota límit de tuits diaris que posa un número màxim a les piulades que es poden veure en un dia segons el pla de subscripció de cada usuari.
  • Els subscrits a Twitter Blue podran llegir fins a 10.000 tuits. Els qui no paguin la subscripció podran veure'n un màxim de 1.000.

Previsions: L'aplicació Threads està disponible a l'App Store d'iOS d'els Estats Units per descarregar, i sortirà definitivament al mercat aquest 6 de julol.