Tecnologia i Ciència
L'aplicació d'Spotify al mòbil
Foto: L'aplicació d'Spotify al mòbil | Pexels
Tecnologia

Spotify utilitza la IA per doblar pòdcasts amb veus originals generades

Temps de lectura: 2 minuts
L'aplicació d'Spotify al mòbil
Foto: L'aplicació d'Spotify al mòbil | Pexels

Spotify, la plataforma musical per excel·lència, ha començat a implementar l'ús d'un programa d'intel·ligència artificial per traduir pòdcasts de l'anglès a altres idiomes amb el mateix timbre i característiques de les veus originals dels protagonistes.

Per què és important? La innovadora tecnologia promet "sonar més personal i natural que el doblatge tradicional" i d'entrada traduirà al castellà, el francès i l'alemany.

D'on venim? L'ús d'aquesta intel·ligència artificial a la plataforma de música ja ha tancat acords amb molts creadors de contingut com Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons i Steven Bartlett, entre altres.

Què han dit? "Ajustant-se a la pròpia veu del creador, Voice Translation dona a oients de tot el món el poder per descobrir i inspirar-se en nous podcàsters d'una manera més autèntica que abans", ha exposat la plataforma en un comunicat.

Debat: Tot i això, l'ús de la intel·ligència artificial en el doblatge de veus fa temps que genera discussió a la societat i desperta molts interrogants.

  • De fet, als Estats Units, precisament l'ús de la IA ha provocat una insòlita vaga a Hollywood que ha durat cinc mesos.

Context: Fa poques setmanes a la xarxa social X es van viralitzar una sèrie de vídeos de doblatges fets amb intel·ligència artificial com ara un de Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, parlant sobre la cançó de "Jennifer" dels Catarres.

Previsions: Spotify preveu una ampliació de l'ús d'aquesta tecnologia a altres programes, com ara "The Rewatchables" de The Ringer i el nou pòdcast de Trevor Noah.

  • En els pròxims dies es podran escoltar ja els primers episodis traduïts.