Tecnologia i Ciència
Intel·ligència artificial
Foto: Intel·ligència artificial | Pexels
IA

Open IA llança 'Sora', la sorprenent eina que crea vídeos a partir de text

Temps de lectura: 2 minuts
Intel·ligència artificial
Foto: Intel·ligència artificial | Pexels

Open IA, l'empresa creadora de ChatGPT, ha presentat el seu nou llançament que permet crear vídeos extraordinaris realistes a partir de text.

Per què és important? L'eina està cridant l'atenció de molts usuaris perquè a partir d'un breu text es pot generar una seqüència cinematogràfica d'alta definició i força complicada de saber si s'ha generat amb intel·ligència artificial.

Què en sabem? Amb el nom de 'Sora', Open IA presenta la nova eina que accepta instruccions de text i les converteix en escenes de vídeo, realistes, amb múltiples caràcters i moviments força específics.

  • Segons l'empresa, l'eina és capaç de generar "escenes complexes amb detalls del component principal i el rerefons".
  • La firma indica que 'Sora' permet la creació de molts mons, amb escenes realistes o fantàstiques, tridimensionals, amb moviments fluids, i encara en les escenes que no existeixen al món real, el model aplica les regles físiques correctes.
  • Fins ara, 'Sora' només pot crear vídeos curts, de com a màxim un minut, però és que a més també és capaç de donar vida a una fotografia o omplir fotogrames que falten en un vídeo prèviament enregistrat.

Reaccions: 'Sora' encara no està disponible al públic, però ja ha ensenyat desenes d'exemples. Vídeos tan sorprenents que no han deixat indiferents als usuaris d'X, que no han tardat a reaccionar.

  • "El meu cervell encara no ha processat com la IA ha sigut capaç de generar aquest vídeo", indica Arnau Font, expert en intel·ligència artificial.
  • "Aquest vídeo em fa explotar el cap", explica un altre usuari.

Finalment. La intel·ligència artificial té els seus avantatges i inconvenients, tal com ja hem pogut experimentar amb la manipulació de fotografies i falses converses en generar veus de persones famoses que poden suposar una vulneració de drets, desinformació i altres riscos.

  • És per això que la companyia encara ha de treballar amb una sèrie de dubtes i plantejaments per crear un protocol segur i saber si un vídeo està fet amb intel·ligència artificial o no.