Tecnologia i Ciència
MWC 2024
Foto: MWC 2024 | X / @GSMA
MWC

Tret de sortida al Mobile: Fira de Barcelona preveu una assistència prepandèmica

Temps de lectura: 2 minuts
MWC 2024
Foto: MWC 2024 | X / @GSMA

El Mobile World Congress (MWC) es torna a celebrar un any per acollir les últimes novetats del sector tecnològic. Empresaris, directius i polítics de fins a 200 països han omplert la Fira a la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. 

Per què és important? El congrés va aterrar a Barcelona el 2006 i des de llavors no ha deixat de créixer.  Fins dijous, la capital catalana serà epicentre de generació de negocis i debats sobre la transformació digital, amb especial accent en els canvis que està provocant la intel·ligència artificial.

Què en sabem? Barcelona acull les darreres novetats del sector tecnològic entre els dies 26 i 29 de febrer, a més de comptar amb l'espai immersiu 'Journey to the Future' i acollir la desena edició del congrés 4 Years From Now (4YFN), dedicat a les empreses emergents.

  • L'esdeveniment acull uns 2.400 expositors i es preveu que arribi a una assistència d'entre 95.000 i 96.000 visitants, unes xifres que, si se superen, podrien suposar un rècord absolut.
  • Així mateix, en aquesta edició estaran representats al voltant de 200 països i intervindran prop de 1.100 conferenciants.

El més destacat: El congrés de tecnologia mòbil més gran del món cedirà el protagonisme a les aplicacions de la intel·ligència artificial, el 5G o la robòtica.

  • Alhora aquest espai pretén ser, enguany, un lloc de debat sobre el protagonisme i la regulació que ha de tenir aquesta tecnologia.
  • Amb tot, els mòbils continuen tenint cert pes al congrés: el 40% dels temes que es tractaran estaran directament relacionats amb aquests aparells, i el 66% dels visitants encara provenen de la indústria del mòbil, segons les dades de la patronal GSMA, organitzadora de la trobada.

D'altra banda, aquest diumenge s'han trobat les autoritats a la benvinguda oficial del Congrés.

  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que els comptes del govern del 2024 superaran per primera vegada els 1.000 milions d'euros destinats a la recerca, el desenvolupament i la innovació.
  • El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que impulsarà la creació d'un "gran model" de llenguatge d'IA entrenat també en català.