Tecnologia i Ciència
Eclipsi solar des d'un avió
Foto: Eclipsi solar des d'un avió | Tik Tok / @muyviajera
Eclipsi

Així es va veure l'eclipsi solar des d'un avió: "El vol més màgic de la meva vida"

Temps de lectura: 2 minuts
Eclipsi solar des d'un avió
Foto: Eclipsi solar des d'un avió | Tik Tok / @muyviajera

Els ciutadans dels Estats Units, Mèxic i Canadà van tenir la sort de poder gaudir d'un eclipsi total de sol aquest dilluns 8 d'abril. Les xarxes s'han omplert de vídeos del moment, i fins i tot, n'hi va haver que van poder veure l'eclipsi de manera molt especial: a 11.000 metres d'altura i des d'un avió.

En detall: L'eclipsi solar es va poder veure també des d'avions que sobrevolaven el cel a prop dels països d'Amèrica quan es va produir l'esdeveniment astronòmic.

  • Una usuària de Tik Tok ha mostrat com es viu un eclipsi solar des del cel, mentre grava en un vídeo com la tripulació de l'avió reparteix un fulletó i unes ulleres especials perquè tots els passatgers poguessin veure l'eclipsi amb seguretat.
  • El pilot, fins i tot, anuncia pels altaveus que realitzarà una rotació total de l'avió perquè tothom pugui gaudir del fenomen.
  • El vídeo ja acumula més de 17.000 'likes' a les xarxes i més de 200.000 reproduccions. 

@muyviajera EL VUELO MÁS ESPECTACULAR DE MI VIDA 🌓💫✈️ El 2 de julio de 2019 me subía a #ElVueloDelEclipse de Buenos Aires a #SanJuan para ver el eclipse total solar desde 11 mil metros de altura. Una locura total que no olvidaré jamás✨ . #muyviajera #eclipse #eclipsesolar ♬ sonido original - MEME CASTRO

Com funciona? Aquest fenomen es produeix quan la lluna s'interposa al sol i projecta la seva ombra a la Terra, és a dir, quan s'alineen la Terra, la Lluna i el Sol i la lluna cobreix la llum irradiada pel sol fent que tot es posi fosc.

  • Els eclipsis totals es produeixen aproximadament cada any i mig en algun lloc de la Terra, però perquè siguin visibles des del mateix lloc cal esperar uns 300 anys. 

Per acabar: Els catalans, però, estem de sort, ja que podrem veure un eclipsi total de Sol d'aquí a tan sols dos anys.

  • El 12 d'agost de l'any 2026 la fase d'eclipsi total s'observarà des del sud de Catalunya, el nord del País Valencià i les Illes Balears.