Barcelona i Àrea
Sagrada Família
Foto: Sagrada Família | Pere Francesch / ACN
Cultura

La Sagrada Família il·lumina per primer cop les torres dels evangelistes Marc i Lluc

Sagrada Família
Foto: Sagrada Família | Pere Francesch / ACN

Després del tradicional Concert de Nadal a la Basílica, la Sagrada Família ha il·luminat per primer cop els terminals de les torres dels evangelistes Lluc i Marc, i s’ha commemorat la seva culminació.

Per què és important? La Sagrada Família és l'obra mestra de l'arquitecte Antoni Gaudí, el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana.

  • Preveuen acabar l'any amb 3,8 milions de visitants.

Què sabem? Avui s’han il·luminat per primer cop l’escultura del bou, que culmina la torre de l’Evangelista Lluc, i l’escultura del lleó, que representa l’Evangelista Marc.

  • Les torres s’il·luminaran cada vespre fins al 8 de gener, de 18:00 a 22:00.
  • Juntament amb la torre de la Mare de Déu, inaugurada el 8 de desembre del 2021, queden finalitzades tres de les sis torres centrals.

A més: Durant aquestes dates de Nadal també s’il·luminaran els grups escultòrics del Naixement, de l’Adoració dels pastors i de l’Adoració dels Reis d’Orient de la façana del Naixement.

En profunditat: Per identificar quin evangelista representa cada torre, tal com va projectar Gaudí, aquestes acaben amb la figura corresponent del tetramorf, amb el llibre i les ales, figures que la iconografia cristiana, l’art i l’arquitectura han utilitzat des de fa segles per representar els evangelistes.

  • En aquest sentit, aquest divendres s’han il·luminat per primer cop l’escultura del bou, que culmina la torre de l’Evangelista Lluc, i l’escultura del lleó, que representa l’Evangelista Marc.

Què diuen? El president delegat de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha explicat que "la Sagrada Família actualment fixa els seus esforços en l’acabament del nucli de les torres centrals".

  • Camps ha afirmat que “a finals de l’any 2023 preveiem haver culminat les torres de Mateu i Joan, i inaugurar així tot el conjunt dels Evangelistes”.
Etiqueta: Cultura