Barcelona i Àrea
Xavier Trias, a la presentació de la seva candidatura
Foto: Xavier Trias, a la presentació de la seva candidatura | ACN
Eleccions municipals

Junts presenta el seu alcaldable per succeir Colau: "Barcelona, torna Trias"

Temps de lectura: 2 minuts
Xavier Trias, a la presentació de la seva candidatura
Foto: Xavier Trias, a la presentació de la seva candidatura | ACN

Junts ha presentat la candidatura de Xavier Trias com a alcaldable per a les eleccions municipals de Barcelona el vespre d'aquest dilluns 6 de febrer, i ho ha fet sota el lema "Barcelona, torna Trias".

Per què és important? Els partits han engegat la seva maquinària davant la proximitat de les eleccions municipals, que se celebraran el 28 de maig del 2023. 

Al detall: En una sala Oriol Martorell plena a vessar i crits "d'alcalde, alcalde", el líder de Junts s'ha erigit en "el canvi" necessari per deixar enrere la "improvisació, la frivolitat i la imposició", en les seves pròpies paraules. L'han acompanyat exlíders convergents com Artur Mas o Jordi Pujol.

Què ha dit? El cap de llista de Junts a l'Ajuntament de Barcelona...

  • Ha lamentat la manca de "lideratge” i ha enumerat la seguretat, la neteja, la mobilitat o l'habitatge com a principals problemes per resoldre.
  • "Les eleccions del mes de maig van de triar cara, o triar creu"
  •  Ha titllat l'urbanisme de BComú i el PSC de "nyap absolut" i ha dit que s’han "pervertit" les súper illes perquè s'han desenvolupat amb "improvisació i zero consens". 

D'altra banda: El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha reclamat recentment a la seva formació que no "exterioritzi" les seves discrepàncies internes, ja que airejar aquesta mena de qüestions seria "una gran ximpleria".

  • Trias està marcant perfil des del primer moment que Junts va demanar que fos el seu cap de llista. L'alcaldable de Junts vol un partit seriós que sigui "pal de paller.