Barcelona i Àrea
Jaume Collboni (candidat del PSC) i Ada Colau (alcaldessa de BComú)
Foto: Jaume Collboni (candidat del PSC) i Ada Colau (alcaldessa de BComú) | Europa Press
Eleccions municipals

Els alcaldables Colau i Collboni s'embranquen: "Lliçons, les justes"

Temps de lectura: 2 minuts
Jaume Collboni (candidat del PSC) i Ada Colau (alcaldessa de BComú)
Foto: Jaume Collboni (candidat del PSC) i Ada Colau (alcaldessa de BComú) | Europa Press

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i qui va ser el seu primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, s'han embrancat aquest dissabte 4 de març arran de la sortida del socialista del govern municipal i davant dels possibles pactes pel proper mandat.

Per què és important? La tensió entre les dues formacions que governen la capital catalana augmenta a mesura que s'acosten les eleccions municipals, que se celebraran el 28 de maig.

A fons: El candidat del PSC va abandonar l'executiu de coalició a finals del mes de gener per "centrar-se" de cara als comicis del maig. Una renúncia interpretada per la líder de BComú com a "nerviosisme electoral" i que des de llavors fa servir per desacreditar el seu oponent, que intenta esquivar els dards.

Què ha dit Colau? L'alcaldessa de Barcelona ha declarat en una entrevista a La Vanguardia publicada aquest dissabte...

  • "És una cosa inaudita (...) Crec que això és d'una frivolitat manifesta, un gest d'irresponsabilitat que sobretot el fa molt poc creïble i fiable com a candidat a l'alcaldia", s'ha referit a la renúncia de Collboni.
  • En paral·lel, l'alcaldessa de Barcelona ha retret a PSC i ERC que hagin "obert la porta" a pactar amb Trias i impugnin la totalitat de la seva gestió. "És poc creïble, perquè hem governat i hem votat junts (...) S'acosten eleccions", ha assenyalat Colau.

Què ha dit Collboni? En un acte en el marc del 8-M, el candidat del PSC ha respost a aquesta nova crítica:

  • "Lliçons les justes", ha dit Colloni a Colau, a qui ha remarcat que, per donar-ne, ha de tenir "coherència".
  • Collboni li ha recordat que va ser investida per al seu segon mandat gràcies a un "acord" amb la dreta del grup de Manuel Valls, i ha assegurat que han arribat a un pacte amb la dreta de Trias "per vetar el pas del PSC a la victòria electoral".

D'on venim: En relació a l'hipotètic pacte del qual parla Collboni, assegura que Colau i Trias van tancar-lo durant el dinar que van mantenir els dos en privat ara fa dos mesos.

Previsions: Un sondeig situa Trias i Collboni en un frec a frec per les eleccions.