Open Melon
L'alcaldable de Junts Xavier Trias i l'alcaldessa Ada Colau durant el dinar
Foto: L'alcaldable de Junts Xavier Trias i l'alcaldessa Ada Colau durant el dinar | Junts
Eleccions municipals

Dinar de rivals: així ha anat l'àpat de Colau i Trias en un restaurant de l'Eixample

L'alcaldable de Junts Xavier Trias i l'alcaldessa Ada Colau durant el dinar
Foto: L'alcaldable de Junts Xavier Trias i l'alcaldessa Ada Colau durant el dinar | Junts

Ada Colau i Xavier Trias han compartit dinar aquest dilluns en un restaurant, en el qual ambdós rivals a les properes eleccions han posat sobre la taula les seves opinions sobre Barcelona.

Per què és important? Trias torna a la primera línia política com la proposta de Junts per intentar treure-li el despatx a l'alcaldessa de BComú. El candidat va governar la capital catalana fins la victòria electoral de Colau; el 28 de maig, s'enfrontaran a les urnes juntament amb Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC).

Al detall:

  • Colau i Trias han dinat en el restaurant El Racó d’en Cesc, a l’Eixample Esquerra, al migdia d'aquest dilluns 9 de gener. Ambdós han mantingut un ambient cordial durant el dinar, segons les dues parts.
  • El candidat de Junts per Catalunya a l'alcaldia de la ciutat havia mostrat en una entrevista el desembre passat l'interès a convidar la que serà la seva rival "per demostrar que, malgrat les diferències en molts àmbits de la política i el model de ciutat, eren capaços de mantenir una relació normal".

Què diuen?

  • Segons Junts, ambdós han coincidit que "cal mantenir una relació de diàleg i respecte personal" malgrat les "discrepàncies" i han compartit la voluntat que a les pròximes eleccions municipals hi hagi un debat "constructiu" on la ciutat i el seu futur siguin protagonistes del debat públic.
  • Posteriorment, a través del seu canal de Telegram, l'alcaldessa de Barcelona ha confirmat la informació i ha afegit que "és molt important que el debat de les properes municipals sigui constructiu, sobre propostes concretes i respectuós, perquè la gent està molt cansada d'associar la política a la baralla i la confrontació". 

Per acabar: D'aquesta forma, l'alcaldessa ha recollit el guant que li va llançar Trias i han mantingut aquesta trobada informal a falta de cinc mesos i mig per a les eleccions municipals.