Barcelona i Àrea
Centenars de taxis durant una mobilització convocada per Élite Taxi i Stac
Foto: Centenars de taxis durant una mobilització convocada per Élite Taxi i Stac | David Zorrakino / Europa Press
Manifestacions

Els taxistes volen "envair" l'aeroport de Barcelona: quan i per què?

Temps de lectura: 2 minuts
Centenars de taxis durant una mobilització convocada per Élite Taxi i Stac
Foto: Centenars de taxis durant una mobilització convocada per Élite Taxi i Stac | David Zorrakino / Europa Press

El sector del taxi es tornarà a mobilitzar i convoca quatre dies de protestes en contra dels conductors "pirata". 

El motiu: Els taxistes protestaran en contra la presència de conductors "pirata" a les terminals d'arribada de l'aeroport del Prat. 

Què diuen? El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha anunciat una nova tongada de protestes del sector per a la setmana que ve, aquest cop contra la presència de conductors "pirata" a les terminals d'arribada de l'aeroport del Prat.

  • Álvarez ha explicat que dilluns duran a terme una acció "sorpresa", amb una "invasió" a la T1 i una aturada del servei inclosa, entre 10:00 del matí i les 12:00 del migdia aproximadament.
  • Dimarts han convocat una "xiulada infernal" a la zona d'arribades durant 30 minuts cada dues hores.
  • L'endemà, dimecres, els taxistes faran una marxa lenta entre la T1 i la T2.
  • Les protesten acabaran dijous amb una nova "invasió" al vestíbul de la T1 i una assemblea per decidir si es continua amb les mobilitzacions al centre de la ciutat.

Previsions: El sector del taxi, encapçalat per Élite Taxi, diu que si després d'aquests quatre dies de protestes no atenen les demandes "justes" del sector, es plantejaran convocar marxes lentes al centre de la capital catalana. 

D'on venim: El passat mes de gener, els taxis van ocupar la Gran Via de Barcelona com a protesta perquè s'acabi amb el sistema de tarifes dinàmiques d'operadors com Free Now i la circulació de VTC que no compleixin els requisits de la llei. 

  • Segons l'organització convocant, més de 2.000 taxis van sumar-se a les protestes. L'Ajuntament de Barcelona va comptabilitzar 900 vehicles que s'havien unit a la manifestació.

En profunditat: Els taxistes exigeixen responsabilitats tant als responsables de l'aeroport com al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. 

  • Una de les exigències és que hi hagi més presència de Mossos d'Esquadra a l'aeroport del Prat perquè hi hagi més vigilància en la captació de viatgers en transport il·legal. 
  • També demanen que es recordi per la megafonia de l'aeroport que els taxis "oficials" són els negres i grocs, entre altres advertiments.