Barcelona i Àrea
Ada Colau
Foto: Ada Colau | Europa Press
Tribunals

Colau denuncia els insults i les proclames nazis de la manifestació de la Bonanova

Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau
Foto: Ada Colau | Europa Press

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat a la Fiscalia els insults i les proclames nazis que es van produir per un grup de persones, mobilitzades pel grup Desokupa, a favor de desocupar els edificis de la Bonanova. 

Per què és important? El passat dijous la plaça de la Bonanova va viure moments de tensió quan un enorme dispositiu policial va impedir l'enfrontament entre partidaris i detractors de l'ocupació de dos edificis a uns metres de la plaça Bonanova. 

  • Què diu? En una entrevista al Nació Digital, Colau ha anunciat que l'Ajuntament de Barcelona ha denunciat a la Fiscalia de delictes d'oci i discriminació les proclames nazis i els insults contra l'alcaldessa i col·lectius antifeixistes que es van produir durant les manifestacions a la Bonanova. 
  • La candidata de Barcelona En Comú assegura que es van traspassar "uns límits no tolerables": "Es va viure una situació inacceptable, l'extrema dreta va portar centenars de persones de tot l'estat per fer una manifestació d'odi". 
  • L'alcaldessa també assenyala que diferents formacions polítiques com Ciutadans, Valents i Vox, han participat a crear un clima de crispació sobre el tema: "Partits de dretes i d'extrema dreta van incendiar de forma irresponsable un conflicte". 
  • "No permetrem que vingui l’extrema dreta a crear conflictes i a instaurar discursos d’odi o fer crits feixistes als nostres carrers".
  • "El que hem vist a la Bonanova és un ús polític de l'extrema dreta per entrar en campanya a través de coses inacceptables, com amb crist nazi, amenaces o crits masclistes. Això a Barcelona no ho permetrem". 

Context: El dijous, el dia de la polèmica, unes 300 persones es van manifestar en contra de l'ocupació dels edificis de la Bonanova. El grup estava liderat pel fundador de Desokupa, Daniel Esteve. A part de proclames i salutacions nazis, els manifestats també van proferir crits com "A por ellos" i "Puta Ada Colau".

En detall: El delicte d'oci pot estar castigat amb penes de presó d'un a quatre anys i multes de sis a dotze mesos. 

  • Un delicte d'incitació o provocació als desordres públics amb agreujant de discriminació ideològica pot suposar penes de sis mesos a tres anys de presó.