Barcelona i Àrea
Els jardins de Can Sentmenat
Foto: Els jardins de Can Sentmenat | Ajuntament de Barcelona
Oci

El parc romàntic de Barcelona amb vistes a la ciutat i accés directe al bosc

Temps de lectura: 2 minuts
Els jardins de Can Sentmenat
Foto: Els jardins de Can Sentmenat | Ajuntament de Barcelona

Descobreix l'escapada perfecta a Barcelona per desconnectar i relaxar-te de la rutina i el ritme frenètic de la ciutat. Aquest impressionant parc amb vistes espectaculars de la ciutat i accés directe al bosc t'espera.

Què en sabem? Parlem dels jardins de Can Sentmenat, perfecte per submergir-te en un oasi de tranquil·litat en ple cor de la ciutat.

Què fer als jardins de Can Sentmenat?

De caràcter romàntic i afrancesat, els jardins de Can Sentmenat posseeixen un valor testimonial innegable, ja que han mantingut l’estructura i la tipologia originàries.

  • És perfecte per gaudir d'unes bones vistes de la ciutat. A banda i banda de l’edifici, els murs de tancament estan coberts d’enfiladisses i arreu de la terrassa es poden contemplar vistes molt boniques de Barcelona i de la serra de Collserola.
  • Gaudir del seu accés al bosc. Al darrere de l’antiga mansió dels Sentmenat trobem un espai de transició, amb una cascada i un estany de pedra que precedeixen la zona de bosc, de gairebé nou hectàrees i que s'enfila Collserola amunt.
  • El sotabosc és ric en arboços, galzerans, arítjols i lligabosc. Bosc endins hi trobem llentiscles, estepes blanques i esparregueres de bosc.

La seva història

Els jardins i l’origen de la casa és de finals del segle XIV: el mas Teixidó el va fer construir Guillem Teixidó després d’adquirir la finca el 1325. Al començament del segle XVII va ser adquirida pels Sentmenat. El 1960 els Sentmenat van llogar el palau al cònsol de França i el 1974 el van vendre al promotor immobiliari Núñez i Navarro.

  • Les negociacions entre l’Ajuntament i la immobiliària per evitar la destrucció d’un patrimoni natural i arquitectònic tan notable es van prolongar fins al 1992, en què es va arribar a un acord de cessió. L’Ajuntament va cedir el palau, durant 35 anys a comptar a partir del 1994, a l’Escola Eina de Disseny i Art.

On es troben els jardins?

On? Els jardins es troben al districte de Sarrià-Sant Gervasi, al carrer Caralleu. Concretament, es troben ubicats al vessant de la serra de Collserola.