Barcelona i Àrea
Un bomber de Barcelona consulta un mapa a Collserola
Foto: Un bomber de Barcelona consulta un mapa a Collserola | Ajuntament Barcelona / Paula Jaume
Incendis

Com es protegeix dels incendis Collserola, el pulmó verd de Barcelona?

Temps de lectura: 1 minut
Un bomber de Barcelona consulta un mapa a Collserola
Foto: Un bomber de Barcelona consulta un mapa a Collserola | Ajuntament Barcelona / Paula Jaume

El dispositiu de prevenció d’incendis forestals a l’àrea metropolitana de Barcelona ja s’ha posat en marxa i es mantindrà actiu fins al mes de setembre. 

Per què és important? En l'actual context de sequera i davant l’increment de les temperatures, des de l’AMB s’ha fet una crida a la ciutadania per extremar la prudència als boscos i alertar ràpidament al 112 si es detecta una columna de fum.

En detall: Coordinat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, el dispositiu està format per 13 torres de vigilància, un equip de suport mòbil que patrullarà la xarxa de camins, el cos de guardes del parc i una central de comandament i comunicacions. 

  • Durant els mesos en què està actiu, aquest dispositiu funciona cada dia de la setmana en horari de matí i tarda. La seva principal actuació és la vigilància activa del territori amb la funció d’alertar com més aviat millor d’una columna de fum i avisar els serveis corresponents per apagar el foc i evitar-ne la propagació de manera ràpida.

A més: Enguany, s’ha actualitzat el protocol d’actuació en situació de risc alt o extrem d’incendi forestal. Aquesta revisió ha implicat un important treball de planificació, amb la realització d’un estudi de mobilitat per a la detecció i validació dels principals accessos al parc natural.

Previsions: De cara a la revetlla de Sant Joan, es recorda la prohibició de llançar petards a menys de 500 metres de les zones forestals.

Etiquetes: Incendis Bombers