Barcelona i Àrea
El grup del PSC
Foto: El grup del PSC | Principal
Ajuntament de Barcelona

Qui és qui? Així és el govern de Collboni amb quatre tinents d'alcalde

Actualitzat: Dilluns, 19 de juny de 2023. 10:48
Temps de lectura: 2 minuts
El grup del PSC
Foto: El grup del PSC | Principal

El nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, configura un govern en minoria amb quatre tinents d'alcalde. 

Per què és important? El PSC ha aconseguit apoderar-se de l'alcaldia de la capital catalana després que el passat dissabte 17 de juny s'investís Jaume Collboni com a nou alcalde de Barcelona. El socialista va aconseguir que Barcelona En Comú i el PP votessin a favor seu i així aconseguir treure l'alcaldia al candidat de Junts i guanyador de les eleccions, Xavier Trias. 

En detall: Dissabte passat, després de proclamar-se alcalde, Collboni va firmar el cartipàs del nou govern de l'Ajuntament, que estarà format exclusivament pels 10 regidors del PSC i comptarà amb quatre tinents d'alcalde. 

  • Seran Laia Bonet, Maria Eugènia Gay, Albert Batlle i Jordi Valls.
  • Albert Dalmau serà el gerent municipal.
  • Lluís Rabell, per a qui Collboni havia anunciat una tinència d'alcaldia del pla de barris, finalment serà únicament regidor.

Qui és qui? Així serà el nou govern municipal del PSC amb Collboni al capdavant.

  • Laia Bonet serà la primera tinent d'alcalde i s'encarregarà de les àrees d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat, Espai Públic i Habitatge.
  • Maria Eugènia Gay ocuparà la segona tinència i els departaments de Cicles de Vida, Drets Socials, Cultura, Esports, Educació i Coordinació Territorial.
  • Albert Batlle, tercer tinent d'alcalde, mantindrà les competències en Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior.
  • Jordi Valls serà quart tinent d'alcalde, encarregat d'Economia, Hisenda i Promoció Econòmica.

En profunditat: Pel que fa als regidors de districte, Batlle liderarà Ciutat Vella, l'Eixample serà per a Valls, Gràcia per a Bonet, Horta-Guinardó per a Rabell, Sants-Montjuïc per a Raquel Gil, les Corts i Sant Martí per a David Escudé, Sarrià-Sant Gervasi per a Gay, Nou Barris per a Rosa Alarcón i Sant Andreu per a Marta Villanueva.

Previsions: Barcelona En Comú només ha donat suport per investir a Collboni i no entraran a formar part de l'executiu municipal. 

  • Tot i això, el socialista no descarta que després de les eleccions espanyoles del 23-J pugui configurar un govern de coalició amb la formació de l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau.