Barcelona i Àrea
Especialistes del TEDAX de Mossos ahir a la plaça de Catalunya
Foto: Especialistes del TEDAX de Mossos ahir a la plaça de Catalunya | Mossos d'Esquadra
Successos

L' alarma d'un patinet va provocar el fals avís de bomba a plaça Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Especialistes del TEDAX de Mossos ahir a la plaça de Catalunya
Foto: Especialistes del TEDAX de Mossos ahir a la plaça de Catalunya | Mossos d'Esquadra

El fals avís de bomba d'aquest dimarts a la tarda a la plaça Catalunya de Barcelona es va produir per la troballa d'un sistema antirobatori d'un patinet elèctric. Agents de seguretat van avisar als Mossos d'Esquadra, que van ordenar l'aturada del servei de metro, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat al cor de Barcelona, provocant un caos provisional en la circulació del transport públic.

Què en sabem? Segons expliquen fonts dels Mossos, la persona que va donar l'avís va trobar les restes d'aquesta alarma en una paperera de l'estació de Rodalies, al vestíbul. 

  • El vigilant va veure uns cables i un artefacte desconegut, que vibrava i que emetia un so. Estranyat, va avisar a la policia pocs minuts abans de les 18:00.
  • Els especialistes del Tedax van desplegar un robot per localitzar el possible artefacte, confirmant poc després que es tractava d'un fals avís.
  • Abans, també van fer ús d'un gos entrenat, que no va detectar cap resta de material explosiu a la paperera.

En detall: Desenes d'agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana van acordonar tota la plaça impedint l'accés al transport públic a tothom. 

  •  L'actuació també va obligar a tallar la circulació al passeig de Gràcia amb plaça Catalunya de les línies municipals de bus D50, H16, V13, V15, 19, 22, 24, 55, 59 i 67.

D'on venim? És el segon fals avís bomba a la mateixa estació de la setmana després de l'episodi del dilluns quan es va rebre un avís per un objecte sospitós en un tren de l'R4 que es dirigia a plaça Catalunya.