En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Es reprèn la circulació a Plaça Catalunya

Un socorrista a la platja de Barcelona

Es reprèn la circulació a Plaça Catalunya

Temps de lectura: 1 minut

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat l'estació de Plaça Catalunya per una sospita de bomba la tarda d'aquest dimarts 27 de juny. S'ha tractat d'un fals avís de bomba.

El Govern s'ha reunit en Consell Executiu com cada dimarts per aprovar els nous acords de govern, com l'ampliació de la plantilla del Departament d'Educació en 1.528 dotacions. 

Mentrestant, segueixen les negociacions per la Diputació de Barcelona, amb el trencament de Junts amb el PSC.

Jornada dominada per la calor, tot i que les màximes baixaran lleugerament. A la tarda, les pluges mullaran el terç nord del país. 

20:11

Els Mossos obren una investigació per esclarir els fets i localitzar qui hauria posat l'objectiu a l'interior de la paperera. Apunten que es tracta d'un dispositiu d'alarma que porten habitualment patinets o altres vehicles similars.

19:13

Mossos confirma una falsa alarma. La unitat canina de la policia no ha detectat cap explosiu a l'estació de Plaça Catalunya.

  • Els Tedax han comprovat l'entorn amb un robot especialitzat i ha determinat que ha estat una falsa alarma.
  • La normalitat s'anirà restablint a l'estació.
19:03

Els Mossos han establert un dispositiu de seguretat als entorns dels accessos a l'estació de Plaça Catalunya mentre duren les comprovacions dels Tedax.

  • L'actuació també ha obligat a tallar la circulació al passeig de Gràcia amb plaça Catalunya de les línies municipals de bus D50, H16, V13, V15, 19, 22, 24, 55, 59 i 67. 
18:35

Els Mossos d'Esquadra han explicat que tenen sospites que hi hagi una bomba en una paperera de l'estació de Plaça Catalunya. Treballadors del metro han detectat que, en una paperera, se sentia "el soroll d'un rellotge" i que també "s'hi veien cables". La policia catalana ha activat la unitat d'explosius Tedax i la canina per comprovar la troballa.

18:10

ÚLTIMA HORA | Desallotgen l'estació de Plaça Catalunya per ordre dels Mossos d'Esquadra. Ha quedat interrompuda la circulació de trens de l'L1 del Metro i de l'R1, R3 i R4 de Rodalies per un "episodi semblant" al que va passar aquest dilluns, quan es va produir un fals avís de bomba, ha informat Rodalies.

17:40

ERC celebra que Junts descarti pactar amb el PSC a la Diputació de Barcelona i està "encantada" de negociar. La número 2 de la candidatura pel 23-J, Teresa Jordà, ha garantit que no donaran la presidència de l'ens supramunicipal "a ningú que no sigui independentista". Després que Junts hagi exposat el seu posicionament, Jordà ha assegurat que els republicans estan "encantats" i "esperant, no sé si amb els braços oberts" per negociar.

  • Per la seva banda, el cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha descartat cap pacte amb el PSC i ha dit que els republicans "en cap cas" permetran una presidència dels socialistes a l'ens supramunicipal.
17:20

El PSC assegura que els contactes amb els comuns "avancen" per arribar a un acord a la Diputació de Barcelona.  Així ho han manifestat fonts socialistes després que Junts hagi descartat aquest dimarts repetir amb els socialistes un acord i apostin ara per una "alternativa". El ple de constitució de la Diputació de Barcelona està previst per a principis de juliol, encara sense data.

  • La majoria absoluta se situa en 26 diputats. Un pacte de Junts (12) i ERC (11) seria insuficient. Sumant el diputat de Tot per Terrassa, podrien arribar fins als 24, que guanyarien els 23 dels comuns i el PSC. Tot plegat, sense tenir en compte si el PP (4) s'implica com a l'Ajuntament o no.
  • En la primera votació cal majoria absoluta; en la segona volta, el candidat amb més suport és elegit president de l'ens supramunicipal.
17:00

Anna Simó defensa la voluntat de "refer i millorar la confiança" amb els sindicats, però els demana "corresponsabilitat". Així ho ha defensat en el ple monogràfic sobre educació al Parlament, on també ha demanat als docents "corresponsabilitat" per tal de refer un diàleg "sincer i obert". En la seva intervenció en el ple, la nova consellera ha alertat de "l'onada involucionista" contra el català de la dreta i extrema dreta al País Valencià i les Illes Balears i ha assegurat que el departament hi farà front "en defensa dels drets i institucions" de Catalunya. "Un atac a la llengua catalana repercuteix en tot el territori on es parla", ha avisat.

16:30

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat un debat "positiu, constructiu i exigent" que permeti al sistema educatiu fer un "salt endavant". I ha dit que va rellevar Cambray amb l'objectiu de donar un "nou impuls" a les polítiques educatives i ha defensat que cal "cuidar" el sistema educatiu. "Vol dir escoltar tothom. Enfortir confiances, refer complicitats i reforçar el treball conjunt. És imprescindible i un pas indispensable per enfortir un sistema que és l'instrument fonamental de l'ascensor social", ha afegit al ple del Parlament.

16:00

Aquesta tarda els xàfecs, de nou, guanyaran protagonisme al nord del país, on localment podran ser intensos. El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja; es preveu que caiguin 20 milímetres d'aigua en mitja hora al nord de Catalunya.

16:00

Aquesta tarda els xàfecs, de nou, guanyaran protagonisme al nord del país, on localment podran ser intensos. El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja; es preveu que caiguin 20 milímetres d'aigua en mitja hora al nord de Catalunya.

15:40

Pere Aragonès ha defensat que "el govern de Catalunya serà el primer a fer front als atacs al català de l'extrema dreta". El president del Govern de la Generalitat així s'hi ha compromès, "enfortint la complicitat amb la comunitat educativa"; ho ha assegurat a l'inici del ple monogràfic al Parlament sobre, precisament, educació, que tot just acaba de començar.

15:20

El Consell Internacional d'Aeroports defensa l'ampliació del Prat. Així ho han defensat aquest dimarts des de Barcelona el director de l'associació a nivell mundial, Luis Felipe de Oliveira; i el seu homòleg a Europa, Olivier Jankovec, que han remarcat que ampliar la infraestructura comportaria beneficis econòmics per Barcelona i Catalunya.

  • "Esperem que es reexamini la decisió", ha dit Jankovec. "La connectivitat és un factor clau per posicionar-se al mapa i l'aeroport, tal com està ara, té limitacions", ha agregat en la reunió anual de l'entitat.
  • Segons els càlculs d'ACI, per cada 10% més de connectivitat aèria, el PIB per càpita augmentaria un 0,5%.
15:00

El Consell de Ministres prorroga la rebaixa de l'IVA dels productes bàsics i els descomptes al transport públic. A més, el text allarga les bonificacions del combustible per als transportistes, que seran de 10 cèntims per litre de carburant fins al setembre i de 5 cèntims en l'últim trimestre de l'any. Les noves mesures obligaran a l'Estat a mobilitzar 3.800 milions d'euros addicionals. El cost fiscal del setè paquet s'enfila fins als 8.900 milions d'euros.

14:40

El Govern lamenta que es "maregi" la gent amb l'obligatorietat de la mascareta en centres sanitaris i farmàcies. El ministeri i les autonomies van donar llum verda al canvi divendres, però el Consell de Ministres encara no ho ha aprovat. La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ha dit que aquest tipus de missatges relacionats amb la covid haurien de ser "clars". "Es diu que hi ha una retirada de mascaretes, després es diu que no serà així i que hi haurà una demora", s'ha queixat.

14:00

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un home a Rasquera, a la Ribera d'Ebre. Aquest dilluns al vespre la policia va tenir coneixement de la localització del cadàver d'un home jove en una finca ubicada als afores de la població. Fonts policials han apuntat que l'autòpsia posterior ha determinat que la víctima va perdre la vida per causes criminals. La Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Terres de l'Ebre ha obert una investigació per esclarir el succés. El cas es troba sota el secret de les actuacions.

13:45

El Govern ha aprovat la creació de la Delegació als Estats Andins, que tindrà seu a la capital de Colòmbia, Bogotà, amb l’objectiu de consolidar la relació entre Catalunya i la regió. 

13:39

El Govern ha nomenat Ricard Martínez i Monteagudo nou director general d'Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat). Martínez és educador social i Diplomat en Magisteri i treballa dirigint una empresa del sector cultural.

  • Entre el juny del 2003 i el juny del 2007, va ser regidor de govern de l'Ajuntament de Barcelona per ERC (2003-2007), on va ocupar la Regidoria de Gràcia i va formar part de les comissions d'Urbanisme i de seguretat i mobilitat. També és membre del Consell de Cooperació del consistori. Entre el 2011 i el 2019, ha estat secretari de Política Territorial d'ERC, membre de l'Executiva Nacional d'ERC i ara és membre del grup d'infraestructures de la sectorial de Política Territorial d'ERC.
13:15

El Govern ha aprovat ampliar la plantilla de personal del Departament d'Educació per al proper curs 2023-2024 en 1.528 dotacions.

  • Una ampliació derivada de la planificació de les necessitats de personal per al curs que ve, ja sigui en l’àmbit de professorat com de personal d’administració i serveis i d’atenció educativa.
12:55

Ciutadans anuncia un pacte amb el PSC per entrar al govern de Santa Coloma de Gramenet. El consistori està governat pel PSC, que el passat 28 de maig va revalidar la majoria absoluta, i Núria Parlon n'és l'alcaldessa.

  • Amb la incorporació de Cs, l'executiu passarà a tenir 19 regidors dels 27 que hi ha al ple.
12:40

L'eurodiputada de Junts i exconsellera Clara Ponsatí ha assegurat aquest dimarts que tornarà a Espanya quan a ella li vagi bé i no quan ho vulgui el magistrat del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena, que la setmana passada va emetre una ordre de detenció nacional contra la seva persona: "És incòmode haver d'esquivar borinots, però no penso cedir la meva agenda a un fanàtic".

  • Així ho ha manifestat en uns missatges en el seu compte de Twitter després que cancel·lés la presentació del seu llibre en una llibreria de Lleida prevista per a aquest dimarts. L'exconsellera, que volia presentar el seu llibre aprofitant que anava a visitar Pablo Hasel a la presó, ha afegit que no desitja concedir "un altre circ policial" a Llarena.
12:20

Bombers segueix la recerca de la dona desapareguda a Ullastrell (Barcelona) amb 10 dotacions. S'ha afegit la Unitat Canina i submarinistes dels Mossos d'Esquadra al dispositiu, actiu des del 13 de juny per les fortes pluges. A més, han detallat que aquest dilluns van fer un recerca intensiva i van detectar diferents punts de la riera seca que s'hauran de repassar "amb el suport de màquines pesades per la quantitat de sediment acumulat".

12:00

L'Audiència de Barcelona ha absolt un independentista que va donar un cop de puny i va deixar cec d'un ull un exlegionari que l'havia agredit prèviament a Vilanova i la Geltrú l'11 de setembre del 2020.

11:35

El jutjat de Barcelona no ha acceptat que el FC Barcelona actuï com a perjudicat i acusació particular en l'anomenat 'cas Negreira' de suposats suborns arbitrals. El Barça demanava ser acusació particular en considerar que el patrimoni del club havia estat gestionat de forma fraudulenta per fer pagaments irregulars a l'exàrbitre, el seu fill i les seves empreses. Però tant la fiscalia com el magistrat instructor sostenen que la suposada administració indeguda o deslleial del patrimoni del club es va dur a terme pels representants legals de l'entitat que tenien potestat per prendre decisions.

11:30

La despesa dels residents a Catalunya en viatges ha pujat un 15% durant el primer trimestre en comparació amb el mateix període de l'any passat, fins a superar els 1.560 milions d'euros

11:00

El cos d'Agents Rurals ha denunciat dues persones per capturar al Segrià tres exemplars de mallerenga de bigotis (Panurus biarmicus) sense l'autorització pertinent.

10:30

El conductor d'un turisme ha mort en un encalç amb un camió a l'AP-7 a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). Els Mossos han rebut l'avís a les 00:59 de la matinada d'aquest dimarts. Els fets han tingut lloc a l'alçada del punt quilomètric 296,2 de la via, en sentit sud, per causes que encara s'estan investigant. Arran de la incidència, s'han activat dues patrulles de la policia, dues dotacions dels Bombers i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

  • A causa del succés s'ha tallat l'autopista en sentit sud i després s'ha restringit la circulació a un carril. La situació s'ha normalitzat a les 03:35 de la matinada.
  • Un total de 71 persones han perdut la vida en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya enguany.
09:45

Detingut per matar un home a Vic. La policia ha arrestat un noi de 21 anys a Breda (Girona) després de detenir tres homes més a Torelló el passat 23 de maig., per la mort d'un home a Vic el gener.

  • La víctima, de 42 anys, va morir l'endemà de l'agressió en un centre hospitalari a conseqüència de les ferides amb un objecte contundent.
09:04

Detingut a Breda (La Selva), un jove de 21 anys com a presumpte autor material de la mort violenta d'un home de 42 anys, en una baralla que va tenir lloc al barri del Remei de Vic el passat 28 de gener.

  • Segons han informat fonts policials, el 23 de maig agents de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Central ja van arrestar tres homes a Torelló (Osona), que podrien estar vinculats amb aquest succés. El dilluns 26 de juny la policia va detenir el quart implicat. La previsió és que passi a disposició del jutjat d'instrucció número 6 de Vic en les pròximes hores.
08:17

Incendi a un edifici d'habitatges a Santa Coloma de Gramenet. Un pis d'un bloc al carrer Mossèn Jacint Verdaguer ha cremat aquesta matinada al voltant de les 1:24. Les flames han afectat el menjador, la cuina, el distribuïdor i un dormitori, però no hi ha ferits. 

  • Els veïns han abandonat l'edifici i han estat reallotjats.
  • La companyia del gas ha comprovat la instal·lació i ha tallat l’escomesa. En les properes hores es farà una revisió més acurada.
08:04

Temps. Dia de calor amb temperatures màximes més lleugeres. Els xàfecs arribaran a partir del migdia al terç nord del país.