Barcelona i Àrea
L'estàtua de la Lliebrtat de Nova York
Foto: L'estàtua de la Lliebrtat de Nova York | Bryn Horsdal
Plans gratis a Barcelona

L'estàtua de la Llibertat té una rèplica amagada a Barcelona, però on és?

Actualitzat: Dissabte, 5 d'agost de 2023. 08:15
Temps de lectura: 2 minuts
L'estàtua de la Lliebrtat de Nova York
Foto: L'estàtua de la Lliebrtat de Nova York | Bryn Horsdal

Sabies que pots veure una de les poques rèpliques de la famosíssima estàtua de la llibertat de Nova York a Barcelona? Te'n donem tots els detalls perquè puguis anar-la a veure i fer així, un pla gratis perfecte per una tarda avorrida.

Què en sabem? El segle XIX es van fer tres rèpliques de l'estàtua de la Llibertat dels EUA i es van repartir per diversos països del món, una d'elles a Barcelona. Si bé, avui en dia hi ha més rèpliques que es poden trobar en altres països, però daten d'altres temps.

On és l'estàtua de la Llibertat de Barcelona?

Es troba amagada en la primera biblioteca pública de la ciutat de Barcelona, situada al passeig de Sant Joan número 26: La biblioteca Arús.

  • Prestatges i prestatges antics, plens de llibres de tots els tipus i amb un ambient captivador i que et farà sentir dins una pel·lícula.

Com és la rèplica de l'estàtua de la Llibertat?

Es tracta d'una rèplica d'una mida més petita, i pràcticament idèntica a l'original. Per què no és totalment igual? 

  • Doncs perquè l'escriptura és diferent. L'estàtua de la Llibertat dels Estats Units té la data de la independència escrita en el llibre de la mà. L'estàtua de Barcelona, en canvi, té escrit "Alma Libertas" que vol dir "llibertat de l'ànima".

Què més fer a Barcelona?

Aquesta biblioteca és a prop de l'Arc de Triomf, per tant, després de veure l'estàtua de la Llibertat de la ciutat pots prendre alguna cosa en una terrassa del Born, també pot caminar cap al centre de la ciutat i continuar fent una ruta turística per altres indrets desconeguts de Barcelona.

  • Sigui com sigui, no et pots perdre la visita a la Biblioteca Arús per descobrir com, Barcelona, té una petita part de Nova York en ella.

Plans similars a Barcelona: Et proposem altres plans que pots fer gratuïtament per la ciutat.