Barcelona i Àrea
L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau
Foto: L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau | EFE
Urbanisme

Colau defensa l'eix verd de Barcelona: "Estic segura al 100% que s'ha fet bé"

Temps de lectura: 2 minuts
L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau
Foto: L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau | EFE

L'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, defensa l'eix verd de Barcelona després que la justícia hagi ordenat a l'Ajuntament de Barcelona desfer la superilla del carrer Consell de Cent. 

Per què és important? Els eixos verds, coneguts com a superilles, són un dels projectes més importants del darrer mandat de Colau.

  • La decisió de tirar-lo enrere arriba amb l'espai estrenat ja fa mesos i algunes setmanes després que un altre jutjat desestimés una altra petició que havia demanat aturar les obres.

Què diu? Colau ha assegurat que la sentència que obliga a desfer l'eix verd de Consell de Cent "l'ha sorprès": "Per un moment em vaig pensar que era una innocentada perquè va contra el sentit comú". 

  • L'actual regidora de Barcelona En Comú defensa el projecte i la gestió d'aquest: "Estic segura al 100% que s'ha fet bé. Qualsevol intervenció urbanística passa molts informes tècnics, que no polítics".
  • L'exalcaldessa assenyala als "lobbies econòmics" de continuar l'atac judicial contra les seves polítiques: "Aquesta causa judicial no és un fet aïllat. Hem tingut una guerra judicial per part de lobbies econòmics". 
  • Colau exigeix al nou executiu a defensar els eixos verds de la capital catalana: "Aquestes actuacions es van fer en un govern de coalició i entenc que Collboni les defensarà, com fan els veïns".

A més: La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Laia Bonet, ha anunciat després de conèixer la decisió del jutge que el consistori la recorrerà. D'aquesta forma, té 15 dies per presentar l'escrit al TSJC, que serà qui resolgui la qüestió.

  • Bonet ha expressat que confia "plenament" en els serveis jurídics municipals encarregats de tramitar el projecte i creu que hi ha prou arguments per rebatre'n la revocació.