Barcelona i Àrea
Ple de l'Ajuntament de Barcelona
Foto: Ple de l'Ajuntament de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Ajuntament Barcelona

ERC i Junts porten al ple de Barcelona una proposició a favor de l'amnistia

Temps de lectura: 1 minut
Ple de l'Ajuntament de Barcelona
Foto: Ple de l'Ajuntament de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Els grups municipals de Junts i ERC han anunciat que presenten una proposició per ser aprovada en el ple municipal a favor de l'amnistia. 

Per què és important? L'amnistia és una de les reclamacions de l'independentisme per poder donar suport a una futurible investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. 

En detall: ERC i la formació de Xavier Trias ha presentat de manera conjunta una proposta perquè el plenari municipal es posicioni a favor de l'amnistia. 

  • El text presentat per les formacions independentistes insta el consistori a "donar suport a la tramitació" d'una llei d'amnistia a les Corts espanyoles en referència als "fets, accions i omissions d'intencionalitat política vinculades a l'exercici del dret d'autodeterminació de Catalunya, tipificats com a infracció penal o administrativa" que hagin tingut lloc entre l'1 de gener del 2013 i l'entrada en vigor de la llei.

En detall: Amb aquest pas, ERC i Junts obliguen el PSC i a l'alcalde Jaume Collboni a posicionar-se sobre l'amnistia.

  • Les formacions que han presentat la proposta asseguren que esperen l'abstenció dels socialistes, amb qui ja han parlat sobre el tema. 
  • A més, esperen el suport de Barcelona En Comú. 

En profunditat: Els líders municipals dels dos grups, Xavier Trias i Ernest Maragall, han anunciat aquest dimarts al matí la proposta.