Barcelona i Àrea
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Foto: L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | @jaumecollboni | X
Metro

Collboni demana al Govern que gasti 3.000 milions d'euros en l'ampliació del metro

Temps de lectura: 1 minut
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni
Foto: L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni | @jaumecollboni | X

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fet aquest divendres una petició al govern de la Generalitat perquè acceleri les inversions per ampliar diverses línies del metro de Barcelona.

Per què és important? L'alcalde aposta per connectar millor Barcelona amb les ciutats metropolitanes i així descongestionar la ciutat, immersa en una crisi d'habitatge sense precedents i que la gent pugui anar a viure a ciutats metropolitanes properes.

En detall: Collboni ha demanat que es comenci a treballar per allargar l’L1 a Badalona; fer arribar l’L3 a Esplugues de Llobregat; fer créixer l’L2 per Montjuïc i completar l’L4 de la Pau a la Sagrera.

  • "A ningú se li escapa que som 5 milions d'habitants. La Barcelona metropolitana necessita infraestructures com el metro. I aquestes comunicacions resolen després altres problemes com el d'habitatge", ha reivindicat.
  • Collboni ha posat les xifres sobre la taula: creu que caldria invertir uns 3.000 milions d’euros en els propers 10 anys. “És una xifra assumible per la Generalitat, si es fa pas a pas”, ha afirmat i ha demanat directament un esforç perquè hi hagi més inversió.  
  • Tot i això, Collboni ha celebrat l’impuls que s’ha donat a les obres de l’L9 i als treballs per allargar l’L8 dels Ferrocarrils de la plaça d’Espanya fins a Gràcia.

Per acabar: L’alcalde també ha anunciat que aquest juliol estarà enllestit el projecte executiu de la connexió del tramvia per la Diagonal des de la plaça de Francesc Macià i fins a Verdaguer.