Barcelona i Àrea
Ada Colau i Jaume Collboni
Foto: Ada Colau i Jaume Collboni
Barcelona

BComú facilitarà el pressupost de Collboni i li donen un mes per entrar al govern

Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau i Jaume Collboni
Foto: Ada Colau i Jaume Collboni

Barcelona en Comú ha anunciat que facilitarà la tramitació dels pressupostos del govern municipal de Barcelona i donen trenta dies a l'alcalde Jaume Collboni perquè formi un govern de coalició. 

Per què és important? El PSC governa en minoria dins del consistori barceloní. Collboni necessita aprovar els pressupostos de l'ajuntament, un dels projectes més importants per l'executiu, si vol seguir al capdavant de l'alcaldia. 

Què diuen? La regidora i portaveu de Barcelona en Comú a l'ajuntament, Janet Sanz, ha anunciat que la seva formació facilitarà la tramitació del projecte de pressupostos de Collboni. 

  • La número dos de l'exalcaldessa Ada Colau ha anunciat que facilitaran el tràmit, però han donat a Collboni trenta dies perquè formi un govern de coalició. 

Situació actual: Aquest dimarts, el govern municipal porta el pressupost a tramitació en una Comissió Extraordinària d'Economia. Segons l'anunci, els comuns li donaran suport i, per tant, Collboni podrà tirar endavant els pressupostos de Barcelona. 

D'on venim: La setmana passada, l’alcalde va demanar “responsabilitat” als grups perquè permetessin, com a mínim, superar aquest primer tràmit.

  • A més, Collboni va anunciar que presentaria una qüestió de confiança si no podia tirar endavant els pressupostos municipals. 

Previsions: ERC Barcelona ha convocat una roda de premsa aquesta tarda per també parlar del seu posicionament sobre el tràmit dels pressupostos. 

Context: Collboni no ha pactat amb cap altra formació per aconseguir una majoria sòlida dins del consistori. Tot i les ofertes i negociacions amb Colau, l'alcalde ha rebutjat reeditar un pacte amb els seus antics socis de govern. 

  • El cap de l'oposició de l'Ajuntament i líder de Junts, Xavier Trias, també ha allargat la mà a Collboni en diverses ocasions i totes han estat rebutjades.
  • El PSC compta amb 10 regidors de l'arc municipal. Trias per Barcelona en té 11, Barcelona En Comú va aconseguir-ne 9. Esquerra té 5 regidors, el PP 4 i la ultradreta de Vox 2.
  • La majoria absoluta a l'Ajuntament de Barcelona es troba als 21 regidors. Collboni necessitaria el suport d'11 representants d'altres formacions per poder aprovar els comptes municipals de Barcelona.