Barcelona i Àrea
Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València
Foto: Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València | X / @BombersValencia
Incendis

Barcelona en alerta: Junts demana a Collboni un informe sobre l’ús del poliuretà

Temps de lectura: 2 minuts
Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València
Foto: Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València | X / @BombersValencia

Barcelona es mostra preocupada després de l'incendi mortal en dos habitatges de València el passat dijous. El grup municipal de Trias per Barcelona ha reclamat al govern de l'alcalde Jaume Collboni que elabori en tres mesos un informe sobre l'ús del poliuretà a edificis de Barcelona construïts abans de l'actual norma d'edificació.

Per què és important? En qüestió de 15 minuts, el doble edifici al barri de Campanar a València va ser devorat pel foc. Una de les causes principals de la tragèdia va ser el revestiment que cobria totes les parets amb plaques que incloïen poliuretà, un material altament inflamable.

En detall: Segons ha comunicat TriasXBCN, l’incendi de València ha encès els llums d’alarma sobre un sistema d’edificació i de col·locació d’aïllant tèrmic en façana que pot esdevenir molt perillós, sobretot en edificis que hagin pogut fer servir aquest procediment a la ciutat de Barcelona.

  • Per això, han demanat "que el govern municipal publiqui en tres mesos un informe sobre l’ús del poliuretà als edificis de la ciutat de Barcelona, especialment els construïts d'acord amb normatives tècniques anteriors a l’actual Codi Tècnic de l’Edificació."
  • També exigeixen que s'indiquin quines mesures tècniques i de prevenció es prendran "perquè no pugui succeir un esdeveniment com l’incendi de València en un edifici revestit amb un sistema constructiu que inclou plaques de poliuretà el dia 22 de febrer del 2024."

A més, Junts també ha posat l'alerta sobre l'ensorrament de l'edifici del carrer del Canigó a Badalona que va provocar la mort de tres persones. 

  • Han demanat a Collboni expliqui quines actuacions preventives farà per evitar situacions com la que s'ha produït a Badalona i el desallotjament preventiu per l'aparició d'esquerdes a quatre edificis adjacents.
  • El grup de Junts demana que es publiqui un informe en tres mesos sobre quants edificis de la ciutat estan construïts amb elements ceràmics a la seva estructura i no han passat la Inspecció Tècnica d'Edificis.