Cultura i Pantalles
La xirigota de Cadis
Foto: La xirigota de Cadis | Twitter
Incendi

Polèmica amb una xirigota de Cadis sobre l'incendi de València: "Han avançat les Falles"

Temps de lectura: 2 minuts
La xirigota de Cadis
Foto: La xirigota de Cadis | Twitter

Per a alguns, no tot s'hi val i l'humor té uns límits. A les xarxes hi ha enrenou per una nova polèmica als carnavals de Cadis per la lletra d'una xirigota que bromejava sobre l'incendi mortal de València. 

Què diu? El conegut com el 'Carnaval Chiquito' de Cadis ha estat notícia les últimes hores per un cuplet que ha comparat la tragèdia de València amb les Falles. 

  • "Últimament no sé què passa que als Carnavals els repertoris no tenen gràcia", començaven a cantar els homes del grup. "Hi ha ofesos per qualsevol falòrnia, si riure'ns de tot és la millor medicina", prossegueixen.
  • Finalment, arriben a la frase més polèmica: "Molts amb la festa no tenen paciència, que han avançat les Falles de València", canten referint-se a l'incendi d'un doble habitatge de la comunitat que ha acabat amb la vida de 10 persones. 

Reaccions: Els usuaris de les xarxes no han trigat a demostrar el seu rebuig, titllant la xirigota d'una broma de mal gust a causa a la magnitud de la tragèdia. 

  • "No tot s'hi val, senyors. Amb una tragèdia així no s'ha de fer broma. Molt desafortunats perquè, a més, us delecteu d'això. No representeu els valors de la gent de Cadis ni del carnaval", escriu un.
  • "Nadó d'1 setmana, nena de 3 anys, matrimonis, famílies senceres… Segur que si hi hagués un familiar vostre mort per això ho canteu", "No fa ni una setmana que un pare i una mare havien d'abraçar el seu nen de 2 anys i nadó de 8 dies, perquè no en sortirien. D'això no se'n pot fer humor", han comentat altres.

Per acabar: "Ja sabeu on us esteu ficant", advertien des de l'inici els cantants. 

  • El grup es caracteritza per les seves lletres polèmiques any rere any: "Això no és carnaval. Si no m'equivoco l'any passat també vau cantar alguna cosa a Julio Pardo acabat de morir...", comenten els usuaris.