Cultura i Pantalles
La periodista Sonsoles Ónega durant la retransmissió de l'incendi a València
Foto: La periodista Sonsoles Ónega durant la retransmissió de l'incendi a València | @YAhoraSonsoles
Televisió

Polèmica amb A3 i Telecinco per la frivolitat durant la cobertura de l'incendi: "Morbosos"

Temps de lectura: 2 minuts
La periodista Sonsoles Ónega durant la retransmissió de l'incendi a València
Foto: La periodista Sonsoles Ónega durant la retransmissió de l'incendi a València | @YAhoraSonsoles

D'ençà que es va declarar un incendi de gran magnitud en un habitatge a València ahir a la tarda, els mitjans de comunicació s'hi han bolcat amb un gran desplegament per cobrir els fets. Alguns, però, han rebut crítiques dels teleespectadors per la manera com ho han fet. 

En detall: El programa de 'TardeAR', d'Ana Rosa Quintana a Telecinco, i el programa 'Y ahora Sonsoles' amb Sonsoles Ónega d'Antena 3 han estat fortament criticats per la manera com han cobert la notícia i alguns usuaris els han titllat de "morbosos". 

  • Al programa de Sonsoles, moltes de les imatges que es va emetre ahir de l'incendi, es podia veure a persones atrapades als seus balcons que intentaven escapar de les flames. En cap cas van aturar l'emissió d'aquestes imatges en directe, fins i tot sense saber quin seria el desenllaç.
  • A Telecinco també van contactar en directe amb una jove que estava buscant el seu xicot i que ho feia de manera desesperada entre plors: Estic buscant el meu xicot i no em deixen passar", va confessar la noia, mentre Ana Rosa li contestava: "Tranquil·litza't una mica, per favor. Són moments de molta confusió, possiblement el teu xicot haurà sortit sense telèfon". 

Què diuen? "La frivolitat amb què s'està tractant el tema de l'incendi de València és digne de tenir poca vergonya, traient el més morbós per audiència", explotava una usuària a les xarxes socials.

  • "Mare meva, és necessària aquesta trucada? Sou escòria", afegia una altra, referint-se al moment angoixant que estava vivint la noia que buscava al seu xicot. "És una vergonya com els mitjans heu tractat la notícia aquesta tarda. Que no us passi a vosaltres una cosa així", escrivia un altre usuari. 
  • També han criticat la gravació dels moments desesperants dels veïns atrapats als seus balcons: "Si us plau, Antena 3, podeu evitar els plànols curts? Hi ha gent que no pot suportar aquestes imatges. I cal preservar la intimitat dels veïns", "Tot els hi val i no tot val". 

Per acabar: Les cadenes de televisió no han trigat a celebrar la màxima audiència que van aconseguir ahir a la tarda durant la cobertura de l'incendi, un altre fet que ha enfadat a molts teleespectadors: "Rècord aconseguit retransmetent un agònic rescat en directe que podria haver acabat en la retransmissió en directe de la mort de dues persones. Vergonyós".