Barcelona i Àrea
Escola Taiga Sarrià
Foto: Escola Taiga Sarrià | Google
Successos

Investiguen una escola de Barcelona per la cremada greu d'un alumne amb autisme

Temps de lectura: 2 minuts
Escola Taiga Sarrià
Foto: Escola Taiga Sarrià | Google

Un jutjat de Barcelona i la síndica de greuges investiguen el cas d'un nen amb autisme que va ingressar a l'UCI per una cremada greu que va patir a la mà a una escola de Barcelona.

Per què és important? El menor ha necessitat diversos trasplantaments de pell a causa de l'incident. Actualment,el Jutjat d'Instrucció 32 de Barcelona està investigant el cas.

Els fets. Un menor de vuit anys amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) va patir cremades greus quan era a l'escola, el 15 de gener. El menor va haver d'ingressar a l'UCI de l'Hospital Vall d'Hebron.

  • El centre va dir que el nen s'havia cremat amb aigua calenta, però l'hospital ho va posar en dubte.
  • Aquest dimarts, un metge contractat com a perit per la família del nen va donar la raó a l'hospital i considerava que havia sofert una "immersió forçada" durant diversos minuts.
  • En un comunicat públic dels advocats de la família, s'indica que el nen va sofrir "unes lesions per immersió en líquid calent i durant un cert temps, perquè el palmell de la mà on la pell és més gruixuda està severament cremada".
  • L'equip jurídic ha afegit que l'exposició per provocar aquestes lesions ha de durar diversos minuts a 45-50 graus, i que la possibilitat que aquestes ferides es produïssin per un accident "sembla menys probable".
  • L'advocada de la família insisteix que l'episodi hauria estat "un càstig medieval" i assegura que "els fets estan molt lluny de considerar-se accident, si no que és un atemptat directe a la integritat física d'un menor".

La versió de l'escola. El centre d'educació especial Taiga, on el menor està escolaritzat, va dir que les cremades van ser involuntàries.

  • A l'hora del menjador el menor es va tacar i quan els monitors el van portar al lavabo per netejar-lo van moure accidentalment l'aixeta i l'aigua va sortir calenta.
  • Segons expliquen, com que ells duien guants de làtex no van notar que l'aigua sortia molt calenta.

Què diuen els metges? Després dels fets, els monitors van portar el nen a l'hospital on li van fer la primera cura i el van enviar a casa.

  • Els pares indiquen que més tard es va trobar malament i el van portar al centre hospitalari per segon cop. Va ser llavors, quan la doctora va posar en dubte que les ferides fossin provocades només per aigua calenta.