Societat
Aula de 5è de primària de l’Escola Mas Casanovas
Foto: Aula de 5è de primària de l’Escola Mas Casanovas | Ajuntament de Barcelona / Mariona Gil
Educació

S’endarrereix l’inici del curs escolar: Les classes començaran el 9 de setembre

Actualitzat: Dijous, 22 de febrer de 2024. 12:12
Temps de lectura: 2 minuts
Aula de 5è de primària de l’Escola Mas Casanovas
Foto: Aula de 5è de primària de l’Escola Mas Casanovas | Ajuntament de Barcelona / Mariona Gil

El pròxim curs escolar començarà el dilluns 9 de setembre, això suposa fer-ho tres dies més tard que el calendari actual, quan es va iniciar el 6 de setembre.

Per què és important? L'avançament de l'inici escolar va ser una de les grans apostes del Govern i va generar una forta polèmica amb el llavors conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

En detall: La nova data significa acceptar la proposta que el Consell Escolar demanava. Asseguren que aquest marge "seria el mínim òptim per poder preparar el curs" i plantegen que sigui una norma que quedi sempre fixada.

Què diu el sindicat? En un comunicat, el sindicat USTEC lamenta que "la nova data no sigui fruit d'una negociació i acord amb la part social".

  • Des d'USTEC continuen defensant que la millor data d’inici per a una preparació correcta del curs amb el conjunt de la plantilla és el 12 de setembre. "Lamentem que per dos dies lectius de diferència el Departament no hagi esmenat totalment aquesta mesura tan negativa", diu el text del sindicat.
  • "Considerem que la imposició de l’avançament del calendari escolar els darrers dos cursos ha estat una mesura contrària a la qualitat educativa, que ha suposat el malbaratament de molts recursos públics i un empitjorament de condicions laborals i que ha crispat innecessàriament les relacions entre els actors implicats en l’educació catalana", denuncien des d'USTEC.

D'on venim? L'avançament de l'inici del curs escolar va ser una de les mesures polèmiques del Govern amb Josep Gonzàlez-Cambray al capdavant de la conselleria.

  • La mesura va aixecar una forta polèmica, de fet, el sindicat USTEC-STEs va convocar una vaga pel mateix 6 de setembre.
  • En el plenari, que van celebrar a inicis de mes, portaveus de les direccions i els docents demanaven més dies per no anar tan justos i les famílies no s'hi van oposar.
Categoria: Societat