Barcelona i Àrea
Museu Picasso
Foto: Museu Picasso | Principal
Gastronomia

Un xef estrella Michelin obre restaurant en un emblemàtic museu de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Museu Picasso
Foto: Museu Picasso | Principal

La combinació d'art i gastronomia serà possible a partir del juny en un dels museus més visitats de la ciutat de Barcelona.

Què en sabem? Parlem del Museu Picasso de Barcelona. A partir d'aquest estiu es podrà degustar la cuina del xef amb estrella Michelin Romain Fornell.

  • Segons ha informat el diari Ara, a finals de l'any passat, el cuiner i el museu van signar un acord després que el primer guanyés el concurs de licitació.
  • L'obertura, segons ha indicat el mateix Fornell al diari esmentat, serà a l'estiu, al voltant del mes de juny.

Com serà? El cuiner, qui ostenta una estrella Michelin al restaurant Caelis, comenta que encara no ha acabat de tancar la carta de plats que es presentaran en el nou restaurant.

  • Tot i això, ha donat alguns detalls. El cuiner ha explicat que el restaurant serà semblant a "un bistrot, a l'estic parisenc, com els que hi havia a París a principis del segle XX.
  • Sembla doncs que al restaurant es podrà degustar una carta de plats francesos, com tàrtars de mantega, musclos, o carn amb patates fregides.

Previsions: Encara falten molts detalls per concretar, com la data exacta d'obertura, el nom del local o la carta, però sembla que la ubicació podria ser a l'últim palau del museu, on s'ubiquen les exposicions temporals.

Context: La notícia arriba després de l'èxit rotund de l'exposició Miró-Picasso, que va tancar les portes el passat diumenge 25 de febrer.

  • La mostra ha captivat mig milió de visitants, dels quals un 20% ha estat públic local, tot un rècord tenint en compte que fa tot just uns anys, el museu només atreia el 2% dels barcelonins.

Pel que fa al xef, compta amb un gran reconeixement al món culinari.

  • Romain Fornell (Tolousse, 27 de desembre de 1976) és un xef francès establert a Barcelona. Va obtenir la seva primera estrella Michelin amb 24 anys, sent el cuiner més jove a obtenir aquesta distinció.
  • Després de treballar a La Maison du Languedoc Rousillon i col·laborar amb Michel Sarran i amb Alain Ducasse, el 2000 va obrir el restaurant Chaldette, a Lozère, pel qual el 2001 va obtenir la seva primera estrella Michelin.
  • Més tard es va posar al capdavant del restaurant Diana de l'Hotel Ritz de Barcelona (actualment Hotel Palace).
  • El Diana va passar a anomenar-se Caelis i el 2005 va ser guardonat amb una estrella Michelin el que va suposar que s'erigís com l'únic cuiner francès a aconseguir una estrella Michelin a França i una a Espanya.