Barcelona i Àrea
Un dels platets del Gastrofest km0
Foto: Un dels platets del Gastrofest km0 | Web GastroFest
Gastronomia

Arriba el Gastro Fest km0 a Barcelona: tapes a 5 i 8 euros al Poble Espanyol

Temps de lectura: 2 minuts
Un dels platets del Gastrofest km0
Foto: Un dels platets del Gastrofest km0 | Web GastroFest

Aquest cap de setmana arriba a Barcelona la segona edició del Gastro Fest km0. Una iniciativa que posa la matèria primera al centre de cada preparació per respectar el sabor i les propietats de cada aliment.

Què en sabem? Arrenca la 2a edició del San Miguel Gastro Fest Km0 al Poble Espanyol, el festival gastronòmic Km0 d’aquesta primavera on 10 restaurants oferiran tapes elaborades amb producte local i de temporada.

  • Els productes destacats d'enguany seran la carxofa Prat, calçots, avellana de Reus, pera de Lleida, pota blava o mongeta del Ganxet, entre d'altres.

A més, entre les propostes de què es podran gaudir hi ha una calçotada, show cookings, aula de tast, música en viu, espai de debat o tallers de tiratge, entre d'altres.

En detall: El primer dia del festival es concediran els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, que consisteixen en un concurs gastronòmic adreçat als alumnes de les escoles d’Hostaleria i Turisme catalanes.

  • Un altre dels tallers serà per aprendre a preparar amanides d’hivern amb les verdures i fruites de la temporada a càrrec d’Eva Hausmann.
  • Diumenge una de les sessions gastronòmiques destacades anirà a càrrec de Xavier Pellicer i Adrià Pou, que cuinaran verdura de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat.
  • A més, diumenge els assistents al festival podran participar en un concurs de menjar calçots.

Quan i on? La fira tindrà lloc els dies 9 i 10 de març al Poble Espanyol de 12:00 a 00:00 i 12:00 a 22:00, respectivament.

A la pràctica: Les entrades es poden adquirir al web de la fira i té un cost de 5 euros que inclou l'entrada al recinte i una consumició a escollir entre cervesa, refresc o aigua.

  • Si es vol gaudir de la calçotada caldrà reservar el menú que té un cost de 22,50 euros per persona i que inclou l'accés al recinte i menú de calçotada amb salsa romesco, carxofes del Prat a la brasa, botifarra ecològica, pa i beguda.
  • A banda de les activitats, es poden tastar la proposta de platets (entre 5 i 8 €) que presenten 10 restaurants que treballen amb producte de proximitat.