Barcelona i Àrea
Jaume Collboni i Ada Colau
Foto: Jaume Collboni i Ada Colau
Barcelona

Guerra oberta entre Collboni i Colau: "Primer les polítiques, després les cadires"

Temps de lectura: 2 minuts
Jaume Collboni i Ada Colau
Foto: Jaume Collboni i Ada Colau

Continua l'expectació a l'Ajuntament de Barcelona amb acusacions creuades entre l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i la regidora d'En Comú Podem, Ada Colau, pels acords dels pressupostos i de govern. 

Per què és important? Collboni governa en minoria al consistori barceloní, una situació que dificulta al seu partit arribar a acords amb la resta de formacions de l'ajuntament per poder tirar endavant, entre d'altres, els pressupostos municipals. 

Què diuen? El socialista continua donant tirant pilotes fora per anunciar amb qui té preferència per pactar un possible govern de coalició a l'Ajuntament de Barcelona. Tot i això, Collboni veu possible arribar un acord amb els comuns per poder aprovar els comptes de la capital catalana. 

  • L'alcalde desafia Colau i insisteix que "primer van les polítiques i després van les cadires". D'aquesta manera condiciona l'entrada dels comuns al seu govern amb l'aprovació dels pressupostos. 
  • Aquestes paraules arriben després que Colau així assegurat que Collboni no vol un pacte d'esquerres a la ciutat catalana. Una afirmació que Collboni ha desmentit en una entrevista a TV3: "Qui diu que no volem un acord? Jo dic que sí que en volem un".
  • L'alcalde socialista creu que el que importa ara és "definir les prioritats" per a la ciutat i més tard parlar de possibles pactes de govern.
  • A més, Collboni assegura que els contactes amb els comuns són "permanents" i que hi ha una negociació entre el PSC i Barcelona En Comú. 

En detall: Colau assegura i manté que Collboni no vol un pacte d'esquerres per governar en coalició a l'Ajuntament. L'exalcaldessa lamenta que el socialista no vulgui explorar un tripartit amb ERC i demana explicacions als socialistes. 

  • L'objectiu de Colau és formar un govern de coalició amb PSC, Barcelona En Comú i ERC, una suma que superaria la majoria absoluta del ple municipal i que, per tant, asseguraria la solidesa al capdavant del consistori.