Barcelona i Àrea
El restaurant amb el millor menú de migdia, Bullanga
Foto: El restaurant amb el millor menú de migdia, Bullanga | Restaurant Bullanga
Gastronomia

Cuina tradicional i d'arrels mallorquines: així és el millor menú de migdia de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
El restaurant amb el millor menú de migdia, Bullanga
Foto: El restaurant amb el millor menú de migdia, Bullanga | Restaurant Bullanga

Els premis Food and Drink 2024, que organitza Time Out Barcelona, destaca les millors propostes gastronòmiques que hi ha a la ciutat en diferents categories.

En detall: L'entrega de premis va tenir lloc aquest dilluns 11 de març a la sala Paral·lel 62 i va tenir com a presentadors a Andrea Gumes i Andreu Juanola, els conductors de La Cullerada, el podcast gastronòmic de Time Out Barcelona.

  • A banda de l'entrega de premis, hi van assistir més de 300 persones que van poder degustar plats i còctels d'alguns dels projectes premiats o nominats de la nit.

Premi al millor menú de migdia 2024: restaurant Bullanga.

  • Entre les categories hi havia la del millor menú de migdia de la ciutat. El premi se'l va endur la proposta presentada pel restaurant Bullanda, al carrer Diputació 437, al barri del Fort Pienc de Barcelona.
  • El cuiner és en Roger Sánchez Amat, antic cuiner del Terra d'Escudella. El jurat ha valorat el preu assequible, de 14,50 euros, amb un receptari que s'endinsa en la cuina catalana de fonda i la tradició mallorquina.
  • La seva cuina se centra en plats de cullera sempre amb un peu en la recerca 'gastroantropológica' o costumista: uns peus de porc amb orellanes o sopes mallorquines, que són un brou de pa amb bocins de porc que aquí modernitza amb més presència vegetal.
  • El xef defineix la seva cuina com a "catalana tradicional, plats d’arrel barcelonina i una aclucada d’ull especial a la cuina i als productes d’arrel pirinenca i mallorquina".
  • A banda del menú de diari, també ofereix esmorzar de forquilla i menú especial migdia de dissabtes.

La resta de participants. A la categoria de millor menú de migdia també participaven dos restaurants barcelonins:

  • 77 kilos: per 22 euros, un menú degustació amb tres tapetes –que en el fons n'hi ha dues que són quasi una ració– i un plat principal, amb postres casolanes i beguda.
  • Santa Magdalena: per 19,50 €, una amanida de temporada i un segon de cullera o forquilla marca de la casa, amb beguda i postres. Fideus a la cassola, mandonguilles amb sèpia, són alguns dels exemples.