Barcelona i Àrea
Xavi Moya
Foto: Xavi Moya | Facebook Team Moya
Accident

Citen a declarar el gerent de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona per l'accident de Xavi Moya

Temps de lectura: 2 minuts
Xavi Moya
Foto: Xavi Moya | Facebook Team Moya

El Jutjat d'Instrucció número 17 de Barcelona ha citat a declarar al gerent de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona en qualitat d'investigat per l'accident mortal del boxejador Xavi Moya. 

Per què és important? Moya va morir en un accident de moto a la confluència dels carrers Aragó i Sicília, un punt fatídic de la ciutat i escenari de catorze accidents l'any passat. La família de la víctima va decidir dur el cas als tribunals.

Què esperar? Segons informa Betevé, el gerent de l’Àrea de Mobilitat haurà de declarar aquest dimarts 9 d'abril a les dependències del Jutjat d'Instrucció número 17 a les 10:00.

En detall: El febrer, el jutge va demanar que s'identifiqués "la persona responsable de senyalització, conservació i manteniment de la via on va tenir lloc l'accident el 7 d'octubre del 2023".

  • El magistrat vol rebre laració com investigat" a l'encarregat municipal del carrer Aragó amb Sicília, on va tenir lloc l'accident mortal i que es trobava en obres en el moment dels fets.

Els fets: Xavi Moya, llegenda barcelonina dels esports de contacte durant els anys 90, va morir en un accident de moto amb 55 anys.

  • Moya va morir quan circulava amb moto en aquest tram que estava en obres per l'enllaç del tramvia juntament amb una modificació del traçat del carril bici.
  • Concretament, va impactar el seu vehicle amb un separador del carril-bici que tallava la via.

D'on venim? Segons un informe del bufet Vosseler, que representa la família, almenys set motoristes van morir en aquest punt i quatre es van posar en contacte amb la defensa de la família per sumar-se a les accions legals.

  • La defensa va denunciar doncs que el separador del carril bici talla sense avís previ el carril i era poc visible.