Barcelona i Àrea
Un creuer de la companyia MSC
Foto: Un creuer de la companyia MSC | Flickr
Immigració

Espanya deportarà en avió els bolivians retinguts al port de Barcelona menys a una família

Temps de lectura: 2 minuts
Un creuer de la companyia MSC
Foto: Un creuer de la companyia MSC | Flickr

Els 69 ciutadans bolivians atrapats en un vaixell d'MSC Cruceros amb problemes de visat seran deportats amb avió aquest dijous després d'enllestir els tràmits d'estrangeria.

Per què és important? Un grup de bolivians estaven atrapats des de dimecres dins d'un creuer al port de Barcelona perquè no disposen d'un visat vàlid per ingressar a l'espai Schengen europeu. La Policia Nacional va confirmar que els visats eren falsos i que van arribar a Espanya amb la intenció d'instal·lar-s'hi. 

En detall: Segons avança 'El País', està previst que aquest dijous un comboi els traslladi des del Port de Barcelona fins a l'aeroport, des del qual tornaran a Bolívia mitjançant un vol pagat per la companyia MSC.

  • Seran tots deportats excepte una família, una dona i els seus tres fills, ja que els pares d'ella resideixen a Catalunya des de fa anys i un d’ells té nacionalitat espanyola. 

D'on venim? Els 69 bolivians retinguts havien pagat entre 6.000 i 10.000 dòlars, equivalents a quantitats entre 5.500 i 9.200 euros, pel passatge a bord del creuer.

  • El grup de passatgers s'ha considerat en tot moment víctimes d'una estafa.
  • Ni les autoritats brasileres ni MSC van detectar la falsificació, que segons la policia era "molt basta", i segons fonts pròximes a l'empresa "d'una certa sofisticació". 
  • Els agents es van entrevistar amb tots els adults, i van explicar els seus motius per arribar a Espanya, en molts casos, van al·legar que venien de vacances, sense cap intenció de quedar-se.

Per acabar: Els ciutadans bolivians no requerien visat per fer viatges de curta estada, de 90 dies, als països que formen part de l'espai Schengen fins al 2007, quan va entrar en vigència una decisió adoptada pels governs europeus per respondre a l'augment del flux migratori procedent de Bolívia.