Barcelona i Àrea
Fragment de la projecció d'IA a la Sagrada Família
Foto: Fragment de la projecció d'IA a la Sagrada Família | Sagrada Família
Sant Jordi 2024

La Sagrada Família projectarà per primer cop una obra feta per IA per Sant Jordi

Temps de lectura: 1 minut
Fragment de la projecció d'IA a la Sagrada Família
Foto: Fragment de la projecció d'IA a la Sagrada Família | Sagrada Família

La Sagrada Família es modernitza. Aquesta diada de Sant Jordi, es programarà un espectacle d'art digital creat amb Intel·ligència Artificial, el primer de la història de la basílica.

Quan es podrà veure? La projecció es podrà veure del 22 al 27 d’abril. 

  • Es posaran a disposició de la ciutadania un sorteig de 90 entrades dobles per visitar la Basílica la vigília de la diada de Sant Jordi, i el dia 23, com és tradició, tindran l'entrada gratuïta tots els Jordis i Jordines.
  • Totes les persones interessades poden inscriure’s al sorteig de les 90 entrades dobles a través d'aquest formulari, entre les 10:00 del 12 d’abril i les 10:00 del 18 d’abril. El sorteig se celebrarà el dijous 18 d’abril, i les persones guanyadores rebran les seves entrades per correu electrònic.

Com funciona? La creació audiovisual es titula 'Rosa, Rosae', es projectarà en una pantalla gegant i dialogarà amb l'escultura dedicada a Sant Jordi que va esculpir Josep Maria Subirachs per al temple.

  • La instal·lació farà uns 6×3 metres i se situarà a l’interior del recinte de la Basílica.
  • A més, la peça s’ha fet especialment per a l’ocasió i és el primer cop que el monument experimenta amb IA.
  • El vídeo s'ha fet a partir de la creació d’una base de dades amb centenars d’imatges relacionades amb la rosa i l’arquitectura de Gaudí, com el trencadís i formes i materials propis de la seva obra.