Barcelona i Àrea
Forn de pa Ginebra
Foto: Forn de pa Ginebra
Eixample

Tanca un forn centenari de l'Eixample i el substitueix una fleca francesa

Temps de lectura: 2 minuts
Forn de pa Ginebra
Foto: Forn de pa Ginebra

Nou tancament d'un negoci històric de la ciutat de Barcelona, en plena Eixample. Es tracta del Forn Ginebra, que porta més d'un segle obert i està ubicat al carrer València amb Enric Granados. 

Per què és important? Veïns i veïnes de la ciutat fa temps que denuncien la turistització i gentrificació dels barris, així com la inacció dels governs a l'hora d'evitar un procés de substitució del petit comerç tradicional. 

En detall: El Forn Ginebra, amb una història de 100 anys, va anunciar fa uns mesos que abaixava la persiana de manera definitiva.

  • Recentment, l'obrador històric ha estat substituït per una fleca francesa anomenada "Baguette".
  • El Forn Ginebra va ser condecorat amb nombrosos reconeixements al llarg de la seva trajectòria. Aquest passat octubre de 2023 va rebre el premi a Panellet de Bronze, per oferir el tercer millor panellet de la capital.

El motiu: El que ha portat els propietaris a haver-se d'acomiadar és la seva jubilació. Cristina Comas i José Ginebra han decidit traspassar el local.

  • "Moltes gràcies als nostres clients. Us portarem sempre al cor", així deien adeu els dos propietaris a través de les seves xarxes. 

Per acabar: El nou propietari sosté que per a ells "la tradició és el més important" i assenyala que "la tradicional baguette francesa fins ara no es podia degustar a Barcelona", segons avança el diari Metrópoli Abierta.

  • Fins i tot, la fleca Baguette vol obrir fins a quatre altres punts de venda a la ciutat de Barcelona i espera poder "atraure els francesos establerts a Barcelona".