Tanca un forn centenari de l'Eixample i el substitueix una fleca francesa
Nou tancament d'un negoci històric de la ciutat de Barcelona, en plena Eixample. Es tracta del Forn Ginebra, que porta més d'un segle obert i està ubicat al carrer València amb Enric Granados.
Per què és important? Veïns i veïnes de la ciutat fa temps que denuncien la turistització i gentrificació dels barris, així com la inacció dels governs a l'hora d'evitar un procés de substitució del petit comerç tradicional.
En detall: El Forn Ginebra, amb una història de 100 anys, va anunciar fa uns mesos que abaixava la persiana de manera definitiva.
- Recentment, l'obrador històric ha estat substituït per una fleca francesa anomenada "Baguette".
- El Forn Ginebra va ser condecorat amb nombrosos reconeixements al llarg de la seva trajectòria. Aquest passat octubre de 2023 va rebre el premi a Panellet de Bronze, per oferir el tercer millor panellet de la capital.
El motiu: El que ha portat els propietaris a haver-se d'acomiadar és la seva jubilació. Cristina Comas i José Ginebra han decidit traspassar el local.
- "Moltes gràcies als nostres clients. Us portarem sempre al cor", així deien adeu els dos propietaris a través de les seves xarxes.
Per acabar: El nou propietari sosté que per a ells "la tradició és el més important" i assenyala que "la tradicional baguette francesa fins ara no es podia degustar a Barcelona", segons avança el diari Metrópoli Abierta.
- Fins i tot, la fleca Baguette vol obrir fins a quatre altres punts de venda a la ciutat de Barcelona i espera poder "atraure els francesos establerts a Barcelona".