Societat
De 'Massó' a 'Sabor a España'
Foto: De 'Massó' a 'Sabor a España' | Instagram / saboraespana
Comerç

A Sitges, tanca una pastisseria centenària i obre 'Sabor a España'

Temps de lectura: 2 minuts
De 'Massó' a 'Sabor a España'
Foto: De 'Massó' a 'Sabor a España' | Instagram / saboraespana

Al carrer Parellades, 2 de Sitges hi ha hagut canvis les últimes setmanes. Aquesta cantonada al centre de la vila té una altra fesomia. La centenària pastisseria Massó va haver de tancar les portes i ara ocupa el seu lloc un establiment de la cadena 'Sabor a España'. 

Per què és important? Sitgetans i també usuaris a les xarxes contraris a la turistització, gentrificació i castellanització dels barris, denuncien la innacció dels governs a l'hora d'evitar un procés de substitució del petit comerç tradicional que sembla no tenir marxa enrere. 

Què en sabem? Massó donava nom a aquesta pastisseria i confiteria centenària situada al cor de Sitges.

  • La botiga va ser fundada el 1886 i estava dirigida per la quarta generació de pastissers.
  • S'hi podien trobar tota mena de pastissos i una de les seves especialitats era una mena d’empanada farcida d’avellana, però també molts altres dolços com caramels o productes típics de la ciutat.
  • Finalment, va haver de tancar les portes i ja no queda ni rastre de la seva fusteria pintada de color vermell. 

Situació actual. "Aterrem a Sitges amb tot el nostre sabor i tradició!", anunciava en castellà el compte d'Instagram de la cadena 'Sabor a España' el passat 23 de març.

  • Aquests establiments venen "productes gourmet artesanals impregnats de records de la nostra Espanya antiga". 
  • La família de 'Sabor a España' continua creixent", anuncien a Instagram satisfets coincidint amb la inauguració del nou establiment de Sitges, la botiga número 50 d'aquesta cadena.  
  • La gent del poble i els turistes tenen un nou lloc on anar, sense rastre de català ni de tradició sitgetana. 

Categoria: Societat
Etiquetes: Llengua Comerç