Cultura i Pantalles
La mesura afectaria 9,5 milions de persones.
Foto: La mesura afectaria 9,5 milions de persones. | Ajuntament de Barcelona
Cinema

Anar al cinema els dimarts només costarà 2 euros als més grans de 65 anys

Temps de lectura: 2 minuts
La mesura afectaria 9,5 milions de persones.
Foto: La mesura afectaria 9,5 milions de persones. | Ajuntament de Barcelona

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que anar al cinema els dimarts només costarà dos euros a les persones més grans de 65 anys.

Per què és important? Sánchez ha detallat que l'objectiu és "fomentar" que les persones majors de 65 anys vagin al cinema i per això el govern espanyol rebaixarà fins als dos euros les entrades per aquest col·lectiu. La mesura afectaria 9,5 milions de persones. A més, el president ha fet referència a la dura crisi que van patir les sales de cinema durant la pandèmia de la covid-19.

Què ha dit? El president espanyol ha reivindicat aquesta bonificació perquè "tots els dimarts els més grans de 65 anys vagin al cine i només paguin dos euros" com un "nou avenç social". "Ja sé que a la dreta això li molestarà", ha afirmat, perquè "quan ells governaven els seus consells de ministres eren de retallades socials mentre que amb nosaltres són d'avenços socials".

  • "Ells identifiquen reformes amb retallades. Nosaltres el que fem és defensar la majoria, identificar les reformes amb la dignitat", ha insistit. Sánchez ha remarcat que el govern espanyol vol "convertir la cultura en una política d'estat" i ha recordat les dificultats viscudes per les sales de cinema durant la pandèmia.

En detall: La mesura suposarà una inversió de 10 milions d'euros i es desenvoluparà en col·laboració amb les principals associacions del sector de l'exhibició, que representen més del 90% de les sales.

Context: La novetat l'ha anunciada en un acte del PSOE a Castella la Manxa, des de Puertollano, on l'acompanyaven la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, i l'actual president de la comunitat, Emiliano García Page.

Previsions: S'acordarà amb el sector la possibilitat d'establir un altre dia en funció de les especificitats de les sales a cada territori. Està previst que la mesura s'aprovi al pròxim Consell de Ministres.