Cultura i Pantalles
El Reggaeton Beach Festival a Barcelona
Foto: El Reggaeton Beach Festival a Barcelona | Instagram
Festivals

Denuncien el RBF per cobrar per tornar a entrar i altres clàusules abusives

Actualitzat: Dimarts, 25 de juliol de 2023. 21:44
Temps de lectura: 2 minuts
El Reggaeton Beach Festival a Barcelona
Foto: El Reggaeton Beach Festival a Barcelona | Instagram

FACUA ha denunciat el Reggaeton Beach Festival per "clàusules abusives" que podrien amagar pràctiques il·legals. Assenyala els promotors per, per exemple, obligar els seus visitants a pagar 25 euros per sortir i tornar a entrar al recinte on se celebra l'esdeveniment, entre d'altres. 

Per què és important? El RBF és un dels festivals més populars del país, amb artistes de renom internacional com ara Ozuna, Nicky Jam o Myke Towers. Ara, acumula una nova polèmica, després que s'hagi cancel·lat fa escassos dies a Madrid perquè l'Ajuntament ha denegat la llicència per motius de seguretat.

En detall: FACUA ha denunciat els promotors de l'esdeveniment per suposades clàusules abusives que podrien vulnerar el Codi Civil i la llei d'introducció de l'euro.

  • En aquest sentit, van cobrar 25 euros per una "polsera reaccés" als assistents que volien tornar després de sortir del recinte, malgrat haver pagat ja la seva entrada. 
  • També van cobrar 1,5 euros per reemborsar els diners que tenien a les polseres un cop acabats els concerts, justificant aquest recàrrec sota suposades "despeses de gestió".
  • Així mateix, els assistents únicament han tingut dos dies per demanar el reemborsament dels seus diners, i només ho han pogut fer si tenien almenys 2 euros recarregats. 
  • També critiquen que només es pogués pagar d'aquesta forma, sense permetre pagar en efectiu, i limitar l'accés amb menjar i beguda de l'exterior.

Què diuen? L'organització de defensa dels drets dels consumidors anima els afectats a "denunciar davant de les autoritats del consum" i a reclamar els diners que han pagat sota aquests supòsits. També recorda que "poden recórrer a l'associació per defensar els drets que els assisteixen com a consumidors".

  • A més, FACUA "insta a les autoritats de consum autonòmiques a obrir expedients sancionadors per les infraccions que puguin cometre per salvaguardar els drets dels usuaris".

A partir d'ara: Les autoritats de consum valoraran la denúncia i la corresponent imposició de sancions econòmiques.

Context: El Reggaeton Beach Festival ha celebrat enguany la seva cinquena edició. Al seu pas per Barcelona, els concerts van aplegar 60.000 persones al Fòrum.

  • El festival, creat per l'empresa de promoció DQuality de Badalona el 2017, té presència a 11 ciutats espanyoles, com Madrid, Tenerife, Mallorca, Benidorm, Santander o Marbella.
  • Els seus concerts tenen un gran èxit entre el públic jove, ja que el 85% dels assistents tenen entre 18 i 34 anys.

Etiqueta: Festivals