Cultura i Pantalles
Rosalia en la seva actuació al Primavera Sound
Foto: Rosalia en la seva actuació al Primavera Sound | EFE
Festivals

Madrid fracassa amb els festivals: El Primavera Sound fuig i el RBF es cancel·la

Temps de lectura: 2 minuts
Rosalia en la seva actuació al Primavera Sound
Foto: Rosalia en la seva actuació al Primavera Sound | EFE

El Primavera Sound no se celebrarà a Madrid el pròxim 2024. Així ho ha assegurat l'organització després de la caòtica primera edició d'aquest juny.

Per què és important? La primera edició del festival a Madrid va estar marcada per la cancel·lació de la seva primera jornada a causa de les fortes pluges. Tot i això, els altres shows van estar marcats pel caos que es va viure a la capital.

Què diuen? Després de les crítiques rebudes per les retencions, llargues cues i hores d'espera, l'organització ja es va plantejar traslladar la pròxima edició a una altra localitat i aquest divendres s'ha confirmat que Madrid no en tindrà.

  • "La ciutat no compta amb un recinte capaç d'allotjar amb garanties un esdeveniment de la nostra magnitud i format pel que fa a exigències del públic, requisits de producció i desplegament musical”, explica en un comunicat l'organització.
  • "No som aliens a alguns inconvenients", reconeixen des de l'organització, però són conscients que "no es donen les condicions necessàries perquè Madrid tinguin un Primavera Sound com es mereix en 2024".

Context: Era la primera vegada que el Primavera Sound es feia a Madrid, després de 20 anys d'èxit a Barcelona.

  • Milers de persones van quedar atrapades als seus cotxes en embussos impossibles per arribar fins a la zona on se celebraven els concerts.
  • A més, el pàrquing habilitat va quedar reduït a la meitat a causa de les pluges.
  • El sistema d'autobusos llançadora, que pretenia garantir l'arribada i sortida de tothom, tampoc no va funcionar degudament. Es van formar llargues cues i hores d'espera.

A més: L'organització dins el recinte del festival i els concerts com a tal van funcionar adequadament i hi van actuar artistes com Calvin Harris, Rosalía, els Måneskin i Bad Gyal.

En paral·lel: Madrid viu una altra polèmica amb festivals. En aquesta ocasió el Reggaeton Beach Festival que s'havia de celebrar aquest cap de setmana, però que finalment l'organització l'ha acabat cancel·lant perquè l'Ajuntament de Madrid els ha denegat la llicència a només 48 hores de la seva celebració.