Cultura i Pantalles
El Reggaeton Beach Festival a Barcelona
Foto: El Reggaeton Beach Festival a Barcelona | Instagram
Consum

Investiguen el RBF per clàusules abusives: S'enfronta a multes de milions d'euros

Temps de lectura: 2 minuts
El Reggaeton Beach Festival a Barcelona
Foto: El Reggaeton Beach Festival a Barcelona | Instagram

El Ministeri de Consum ha obert per primera vegada un expedient sancionador a l'empresa organitzadora del Reggaeton Beach Festival per prohibir l'accés amb menjar i beguda de forma arbitrària.

Per què és important? Facua-Consumidores en Acción va denunciar la promotora la setmana passada per "imposar clàusules abusives". Reclama que algunes clàusules imposades per l'organització no eren necessàries en un festival on la música és el principal esdeveniment. 

Què en sabem? L'empresa té com a clàusula obligatòria la prohibició expressa d'entrada al recinte del festival amb menjar o beguda de l'exterior. Els assistents podien ser registrats i se'ls podia denegar l'entrada per aquest motiu.

  • Si bé, cada un dels festivals organitzats tenia diferents especificacions com ara, que es podia entrar amb una ampolla d'aigua petita, una peça de fruita, un sandvitx o un snack precintat, però no menjar precuinat casolà embolicat en paper de plata o film ni en carmanyola.
  • Facua considera que en un festival de música i no d'hostaleria ni restauració, imposar aquesta clàusula és excessiu.

També s'està investigant el pagament a través de polseres cashless, les famoses polseres recarregables que eren l'única forma de pagament acceptada dins el festival.

  • En aquest cas, la devolució i reemborsament de la quantitat sobrant no s'admetien per sota de 2 euros apel·lant a les despeses de gestió que són d'1,50 euros.
  • Aquestes clàusules també van ser denunciades com a abusives per als usuaris.

En detall: El ministeri ha obert onze expedients, un per concert organitzat per DQQ Norte AIE, la promotora responsable. Els festivals i esdeveniments sota lupa són els que van tenir lloc a Marina d'Or, Astúries, Tenerife, Marbella, Benidorm, Mallorca, Madrid, Barcelona, Santander, Torrevieja i Galícia.

Previsions: Les sancions previstes per aquestes infraccions considerades greus o molt greus, poden arribar a ser d'entre 100.001 i 1.000.000 euros, en cas de molt greus.