Cultura i Pantalles
Netflix
Foto: Netflix | Netflix
Pantalles

Per què les plataformes de streaming produeixen cada vegada menys?

Temps de lectura: 2 minuts
Netflix
Foto: Netflix | Netflix

Durant una època la producció pròpia i incessant de les plataformes de streaming mes rere mes era l'esperat i desitjat per tothom. Aquelles sèries originals de Netflix, HBO o Filmin que tenien atrapades a l'espectador. Però, aquest moment, anomenat 'peak streaming' ja ha passat, o això sembla.

Per què és important? Les xifres s'han començat a revertir i després d'oferir tot allò imaginable i més, el que el mateix Netflix va anomenar "superservir", ara toca austeritat. Fa sis mesos que la quantitat de producció pròpia de Netflix va a la baixa. El màxim pic va ser l'últim trimestre de l'any 2022.

En dades: Les dades les ha publicat un estudi de Parrot Analytics que ha exposat clarament l'ascens procedit d'una gran davallada.

  • Entre 2019 i 2022 la xifra de producció pròpia es va pràcticament doblar.

El motiu: Tot apunta que es tracta d'una estratègia de reducció de costos per fer front a les crisis que estan vivint: La vaga de guionistes i actors, la demanda a la companyia propietària de Marvel, Star Wars i Fox per ocultar els costos d'explotació reals de la plataforma, etc.

En diners: Segons un estudi de Bloomberg publicat el passat juliol, les companyies de streaming havien perdut fins a un 90% dels seus beneficis.

  • Han passat de 23.400 milions l'any 2013 a uns 2.600 milions actualment.

Previsions: Les plataformes fa temps que prenen mesures per pal·liar la situació, per exemple la fusió d'HBO Max i Discovery + i la retirada de nombroses sèries de la seva carta.

  • També Disney ha eliminat contingut i es planteja canvis en les seves subscripcions.
  • Netflix ja va prendre mesures com impedir que es compartissin comptes i ha llençat nous plans amb anuncis, part del seu nou pla per aconseguir beneficis.
  • Totes les plataformes planifiquen augmentar els preus.