Cultura i Pantalles
Informatius Telecinco del dimarts 13 de febrer
Foto: Informatius Telecinco del dimarts 13 de febrer | @informativost5
Televisió

Pífia als nous informatius Telecinco: utilitzen imatges errònies

Temps de lectura: 2 minuts
Informatius Telecinco del dimarts 13 de febrer
Foto: Informatius Telecinco del dimarts 13 de febrer | @informativost5

Els informatius de la cadena Telecinco han inaugurat fa poques setmanes una nova era amb un nou plató i nous presentadors. La gran remodelació no evita que es cometin erros periodístics durant les notícies del principal canal de Mediaset. 

Què en sabem? L'informatiu de Telecinco d'aquest dimarts 13 de febrer ha comptat amb una pífia important. La presentadora del programa, Ángeles Blanco, ha començat l'informatiu amb l'actualitat política del país. 

En detall: L'informatiu, que estrena un plató de grans dimensions amb una pantalla que ocupa tot l'espai, ha il·lustrat la notícia amb dos logos dels partits implicats al costat de Feijóo. Els logos haurien de ser el d'Esquerra i el de Junts per Catalunya.

  • L'errata ha estat que els encarregats d'il·lustrar el logotip de Junts han escollit el d'un partit diferent: el de Junts pel Sí. 
  • Junts pel Sí és la formació política que es va presentar a les eleccions autonòmiques de Catalunya l'any 2015. Es tractava d'una coalició electoral formada per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Demòcrates de Catalunya i Moviment d'Esquerres, que tenia com a objectiu la declaració d'independència de Catalunya. 

En profunditat: Tot i que els logos de Junts per Catalunya i Junts pel Sí són molt semblants, són dos partits totalment diferents. Junts pel Sí ja no existeix. En canvi, el partit de Carles Puigdemont es va crear l'any 2020 i compte amb representació a centenars de municipis catalans, al Parlament, al Congrés, etc. 

  • La confusió pot haver-se produït per la similitud dels noms, que comparteixen la paraula catalana Junts, i pel color, un verd turquesa. 

A més: Tot i que no és un error, els informatius de la cadena també han il·lustrat el logo d'ERC amb el que va utilitzar el partit independentista de l'any 1981 al 2006. 

  • Després d'aquest logo, ERC ha canviat fins a dues vegades la seva imatge corporativa.