Cultura i Pantalles
L'streamer TheGrefg
Foto: L'streamer TheGrefg | Twitter / @TheGrefg
Polèmica

TheGrefg perd el cas contra la dona a qui volia desnonar: la justícia tomba la demanda

Temps de lectura: 2 minuts
L'streamer TheGrefg
Foto: L'streamer TheGrefg | Twitter / @TheGrefg

La justícia andorrana ha desestimat la demanda de desnonament que l'empresa del youtuber TheGrefg havia presentat contra una dona de 80 anys.

Què en sabem? Segons avança El País, el Tribunal Superior de Justícia d'Andorra ha donat la raó a la dona que viu a l'edifici propietat de TheGrefg.

  • La justícia ha rebutjat la demanda i això anul·la la sentència a favor del creador de contingut que es va emetre a l'agost.
  • El text indica que l'interessat no esgrimia els motius pels quals havia de deixar sense efecte aquest contracte, per la qual cosa no ho té en compte.
  • D'altra banda, també reafirma la decisió presa, en aquest cas per l'alcaldia, i que l'obliga a reacondicionar l'edifici, instal·lant novament les finestres a la resta de pisos i que feien complicada la seva vida.

D'on venim? El passat gener, mitjans andorrans donaven veu a la denúncia d'una dona de 80 anys qui explicava que el youtuber TheGrefg la volia fer fora de la seva residència.

  • La donava explicar al diari Altaveu que la societat titular de l'immoble on viu, del qual n'és màxim responsable TheGrefg, estaria aplicant mesures a l'edifici per forçar la seva marxa.

Context: El youtuber va adquirir l'edifici l'agost del 2020 en el qual, després de fer fora tots els inquilins, només queda una dona de 80 anys amb un contracte verbal des del 1989. Un contracte anterior a la Llei d'arrendaments d'Andorra i, per tant, vitalici.

  • La dona ha arribat a denunciar a la policia que s'ha trobat amenaces com ara alguna nina penjant del cap a l'edifici.
  • També denuncia que amb ella dins del pis van començar a desmuntar tots els habitatges, traient les finestres i deixant-ne d’obertes perquè l’edifici es geli.

En detall: L'streamer ha exigit documents a la dona, però ella no els pot aportar perquè a l'època no hi havia contractes de paper i diu que era un acord verbal.

Reacció. Després de donar-se a conèixer la notícia, el conegut youtuber va respondre a totes les acusacions mitjançant un comunicat on assegurava que desconeixia "el tractament que s'estava donant al procediment d'arrendament" i deixava clar que "no administra ni gestiona personalment la societat involucrada".

  • "El que s'està publicant no correspon gens amb la realitat (...) És la versió de l'arrendatària i els seus representants", afegia.
  • També assegurava que "la senyora" és de "família acomodada" i no ha pagat lloguer en tres anys. "Com a última opció, ha decidit elevar el procés judicial als mitjans per intentar fer el mal més gran a la meva figura pública".