Cultura i Pantalles
La influencer virtual Alba Renai
Foto: La influencer virtual Alba Renai | Mediaset
Televisió

Crítiques a 'Supervivientes' per crear una presentadora amb intel·ligència artificial

Temps de lectura: 2 minuts
La influencer virtual Alba Renai
Foto: La influencer virtual Alba Renai | Mediaset

Mediaset ha presentat les novetats de la nova edició del programa de Telecinco, 'Supervivientes'. Entre elles hi ha una que ha rebut moltes crítiques: per primer cop han creat una presentadora amb intel·ligència artificial per conduir una part del programa.

Per què és important? La col·laboració entre entreteniment tradicional i les noves formes de comunicació digital protagonitzades per una IA ha generat un fort enrenou a les xarxes socials.

En detall: Es tracta d'Alba Renai, una influencer virtual creada amb intel·ligència artificial que se suma a la cobertura digital de 'Supervivientes 2024' per presentar 'Supersecretos con Alba Renai', un nou espai que Mitele i Telecinco estrenen aquest dijous 14 de març.

  • Produïda el passat mes de setembre perVIA Talents de BE A LION -filial de Mediaset España- "es converteix en la primera influencer virtual entrenada per Intel·ligència Artificial que presentarà un espai associat a un gran format televisiu al nostre país", ha destacat el grup de comunicació.
  • El contingut de 'Supersecrets' inclourà resums diaris i últimes hores "sota el particular punt de vista" de la creació digital, segons ha anunciat la cadena. A més, Renai oferirà una cobertura addicional del programa a través dels comptes oficials de Telecinco a les xarxes socials d'Instagram i TikTok.

Reaccions. La decisió de comptar amb una presentadora feta amb intel·ligència artificial en comptes d'una persona real ha obert el debat sobre els límits de la IA al món de la comunicació.

  • "Mediaset prefereix tenir una intel·ligència artificial per presentar un programa virtual sobre supervivents, abans que tenir una de les moltes persones formades que hi ha en aquest país", diu un usuari a X, antic Twitter.
  • "I així comença a sobreposar-se la IA al talent humà real… a poc a poc es va inserint no només a l'ofici sinó instal·lant-se a la ment de l'espectador com una nova normalitat", alerta un altre.
  • "La IA s'ha de fer servir per ajudar o donar suport a les persones, no per substituir-les", exclama un altre.
  • "D'una banda, em sembla increïble l'avenç que està tenint la tecnologia i de l'altra no em pot deixar de fer una mica de por el fet que s'hagi prescindit d'una persona real", comenten.