Economies
Caixer del Deutsche Bank a Barcelona
Foto: Caixer del Deutsche Bank a Barcelona | Aina Martí / ACN
Economia

Els mercats castiguen ara Deutsche Bank i el nerviosisme s'estén a la banca europea

Temps de lectura: 2 minuts
Caixer del Deutsche Bank a Barcelona
Foto: Caixer del Deutsche Bank a Barcelona | Aina Martí / ACN

El banc alemany Deutsche Bank perd gairebé un 10% del seu valor a la borsa aquest divendres i arrossega de nou la banca europea al vermell.

Per què és important? Aquesta notícia arriba un cop ha quedat tancada la crisi de Credit Suisse amb la compra per part d'UBS i de la fallida de Silicon Valley Bank i el Signature Bank als EUA.

Què en sabem? El preu de les assegurances d'impagament (CDS) de l'entitat alemanya s'ha disparat, un indicador que apunta a la desconfiança dels inversors en la seva capacitat per pagar el deute.

  • Amb la caiguda de Deutsche Bank a la borsa, el DAX alemany recula un 1,8% i arrossega també a la baixa altres entitats financeres com el Commerzbank (-7%). L'Ibex35 cau un 2% impulsat a la baixa pels principals bancs com CaixaBank, el Sabadell o el BBVA, que perden entre un 4 i un 7%.

En profunditat: En el cas d'Espanya, el Banc Sabadell encapçala les caigudes a les 11:00 amb un descens del 6,85%, seguit d'Unicaja Bancos (-5,62%), BBVA (-5,35%), Banc Santander (-4,97%), CaixaBank (-4,81%) i Bankinter (-4,71%).

Què diuen? El canceller alemany, Olaf Scholz, ha fet aquest divendres una crida a la calma després de la caiguda de les accions de Deutsche Bank.

  • En la roda de premsa a Brussel·les posterior a la reunió de líders europeus en què han abordat les turbulències financeres, Scholz ha defensat que l'entitat és rendible" i que "no hi ha motiu per estar preocupats".
  • "Deutsche Bank ha modernitzat el seu model de negoci. És un banc rendible", ha dit el canceller alemany en ser preguntat per les possibilitats de contagi després dels rescats bancaris de Credit Suisse i Silicon Valley Bank.
Categoria: Economies
Etiquetes: Economia Europa