Economies
Seu de l'empresa catalana Grífols
Foto: Seu de l'empresa catalana Grífols | Wikimedia Commons
Economia

Grífols demanda Gotham i reclama una indemnització pels danys causats

Temps de lectura: 2 minuts
Seu de l'empresa catalana Grífols
Foto: Seu de l'empresa catalana Grífols | Wikimedia Commons

Grífols s'ha querellat a Nova York contra Gotham City Research i el seu director.

Per què és important? L'empresa catalana demana un rescabalament pels danys financers i reputacionals causats a la companyia i a les parts interessades, com a conseqüència dels informes que posaven en dubte la seva comptabilitat i la seva solvència.

Què en sabem? Més concretament, Grífols ha presentat al Tribunal de Districte dels Estats Units del Districte Sud de Nova York una demanda contra Gotham City Research, el director i fundador del fons, Daniel Yu, General Industrial Partners, Cyrus de Weck i les seves filials. 

  • A la denúncia al·lega que els demandats van obtenir "una considerable posició curta en borsa" a Grifols, publicant i distribuint posteriorment un informe "amb falsedats sobre la comptabilitat, les comunicacions, les finances i la integritat" de la companyia. 

En detall. En aquesta demanda, l'empresa catalana sol·licita l'aplicació de mesures cautelars perquè els demandats es retractin i no persisteixin en les actuacions. 

  • Grifols també demana un rescabalament econòmic que encara no ha quantificat.
  • La companyia també sol·licita que els demandats siguin considerats "plenament responsables" pel "comportament il·lícit" al·legat a la demanda.

Previsió. La companyia ha emprès aquesta acció legal la mateixa setmana en què la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha començat a analitzar la informació remesa per la mateixa Grífols sobre diversos aspectes de la seva comptabilitat.

  • Aquest organisme assegura que, atesa la complexitat de les qüestions a analitzar, les conclusions es poden demorar unes setmanes i, per tant, encara no es pot determinar una data concreta per la seva publicació. 
  • En tot cas, segons CNMV, es treballarà amb la màxima celeritat per aclarir la situació i que es facin públiques les conclusions el més aviat possible.

Context. Grífols ha tancat aquest divendres amb una pujada de l’1,7% a borsa, fins als 9,560 euros.

  • Tot i la recuperació progressiva de les accions, la cotització es troba encara en un 30% per sota dels nivells previs a l’esclat de la crisi.
Categoria: Economies
Etiqueta: Economia