Economies
Una oficina de Caixabank
Foto: Una oficina de Caixabank | Wikimedia Commons
Empresa

Caixabank no tornarà a Catalunya: "València és el millor lloc pel nostre negoci"

Temps de lectura: 2 minuts
Una oficina de Caixabank
Foto: Una oficina de Caixabank | Wikimedia Commons

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat que mantenir la seu de l'entitat a València és "el millor per als dipositants i els accionistes" i ha confirmat que no té intenció de tornar a Catalunya.

Per què és important? La celebració del referèndum d'independència de l'1 d'octubre va acabar amb un èxode de més de 3.000 companyies que van traslladar la seva seu social fora de Catalunya. Entre elles es troba Caixabank, que l'any 2017 va traslladar la seva seu social a València. 

En detall: En una roda de premsa, Goirigolzarri ha afirmat que quan CaixaBank i Bankia es va fusionar, es va arribar a la conclusió que València era la ciutat on havien de traslladar la seva seu social.

  • "No ho fèiem per raons de seguretat o inseguretat jurídica", diu el president de l'entitat, "sinó perquè era el millor".
  • "València és un lloc equilibrat i ens sembla que altres llocs no reuneixen les condicions d'origen que té València", explica. "Vam dir que érem a València amb vocació de permanència. Això no ha canviat, seguim pensant el mateix."
  • Preguntat per l'acord d'investidura de PSOE i Junts de "facilitar i promoure" el retorn a la comunitat de les seus de les empreses que se'n van anar, el president ha contestat que l'entitat no se sent pressionada per retornar la seu a Barcelona. 
  • "València ens ha acollit magníficament i estem molt feliços d'estar-hi", conclou. 

Per acabar: De moment, també el banc Sabadell, l'altre gran banc que va sortir de Catalunya pel 'procés', defensa des de fa anys a través del seu president, Josep Oliu, que tornar la seu d'Alacant a Catalunya "no està a sobre de la taula".

Categoria: Economies