Eleccions generals 2023
Paperetes de les eleccions municipals
Foto: Paperetes de les eleccions municipals | Oliver de Ros | Principal
Eleccions generals

Correus entrega a més de 2,3 milions d'electors tots els documents per votar

Temps de lectura: 2 minuts
Paperetes de les eleccions municipals
Foto: Paperetes de les eleccions municipals | Oliver de Ros | Principal

Correus ja ha entregat tota la documentació per votar per correu a tots els electors que així ho han sol·licitat. Després de dies i especulacions, l'empresa de missatgeria ha confirmat que ha arribat a temps per entregar la documentació necessària a l'electorat. 

Per què és important? Els comicis generals se celebren el pròxim diumenge 23 de juliol, la primera vegada que es fan unes eleccions d'aquest calibre en mig dels mesos d'estiu. Moltes persones han optat per demanar el vot per correu. Correus ha rebut més de 2,6 milions de sol·licituds per votar a distància

Què en sabem? Aquest dimecres, Correus ha anunciat que ha posat a disposició dels electors el 100% de les documentacions electorals remeses a les persones que van sol·licitar el vot per les eleccions generals del 23-J. 

  • Aquest dimarts a la nit, la companyia va acabar d'entregar a mà la documentació necessària per poder votar a 2.342.430 electors. 

Important: El termini per dipositar el vot finalitza aquest dijous 20 de juliol, dins de l'horari ampliat de cada oficina que es pot consultar al web www.correos.es

  • Arran de la gran quantitat de sol·licituds, la companyia ha ampliat l'horari de les seves oficines per facilitar a la ciutadania el procés per poder votar per correu. 

En detall: Aquelles persones que encara no hagin rebut la documentació, menys de 300.000, Correus els hi fa una crida perquè acudeixin com més aviat millor a la seva oficina per recollir la documentació electoral. 

  • A aquestes persones, Correus no ha pogut entregar la documentació a mà després d'haver realitzat dos intents per fer-ho, tal com marca la llei. 
  • El carter haurà deixat un full informatiu a la bústia dels afectats on s'explica on anar a buscar la documentació electoral i quan fer-ho. 

Previsions: Per la jornada electoral del 23-J, Correus té la missió d'entregar tots els vots per correu a les meses electorals corresponents. 

  • Per fer-ho, l'empresa ha planificat un desplegament especial amb més de 14.000 professionals per assegurar que cada vot arriba a l'urna que li toca. 

Per acabar: En un comunicat, Correus agraeix "la professionalitat i l'extraordinari esforç" de la seva plantilla per garantir que tots els ciutadans "puguin exercir el seu dret a vot per correu". 

  • Les hores extres dels treballadors s'abonaran en la nòmina del mes d'agost. 
  • Segons la companyia, s'han donat instruccions per flexibilitzar al màxim el gaudi del descans de tots els professionals implicats en el procés de vot per correu.